Yüksek Teknoloji Gerektiren Katarakt Ameliyatları Canlı Yayında!

Ameliyat sırasında Türk göz doktorları hastaların gözüne Türkiye'de üretilen özel bir lens yerleştirerek ülkemizin tıp teknolojisi alanındaki ilerlemesini yurtdışına tanıtmış oldu.

Yüksek Teknoloji Gerektiren Katarakt Ameliyatları Canlı Yayında!
02 Kasım 2015 Pazartesi 08:25


Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Göz Kliniği doktorları, Milano'da bu yıl 35'incisi düzenlenen "Videocatararefrattiva 2015" toplantısına canlı yayınla bağlanarak son teknoloji cihazlarla 4 katarakt ameliyatı gerçekleştirdi.

Türk doktorlarının üçü femtosecond laser teknolojisiyle gerçekleştirdiği 4 katarakt ameliyatı, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen "Videocatararefrattiva 2015" toplantısında canlı olarak izlendi. Medical Park Hastaneleri ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilen canlı cerrahi sunumunda yapılan operasyonlar Milano'nun yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de izlendi.

1.5 SAATLİK SUNUM YAPILDI

Göz hekimlerinin yanı sıra öğrencilerin de katıldığı 1.5 saatlik canlı cerrahi sunumuna Medical Park Göztepe Hastanesi Göz Hastalıkları Hekimi Yrd. Doç. Dr. Baha Toygar başkanlık etti. Ameliyat salonu moderatörlüğünü Ankara Liv Hastanesi'nden Op. Dr. Bekir Sıtkı Aslan, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi salonu moderatörlüğünü ise Medical Park Göztepe Hastanesi'nden Op. Dr. Özgün Melike Gedar yaptı. Ameliyatlar Medical Park Göztepe Hastanesi'nden Op. Dr. Baha Toygar, İzmir Batı Göz Hastanesi'nden Op. Dr. Mehmet Söyler ve İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi'nden Op. Dr. Bilgehan Asena Sezgin tarafından gerçekleştirildi. Türk göz doktorları operasyonları gerçekleştirirken bir yandan da Milano'dan kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı. Katıldıkları canlı cerrahi sunumunun hastaneleri ve Türk cerrahları tarafından büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Baha Toygar, yüksek teknoloji gerektiren katarakt ameliyatlarını canlı yayında İtalya'ya gösterme fırsatı bulduklarını söyledi.

GÖZÜ HIZLI İYİLEŞTİRİYOR

Femtosecond lazerin katarakt cerrahisinde yeni bir yöntem olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Baha Toygar, "Kataraktın parçalara ayrılması, kapsülünün soyulması ve göze giriş noktaları, lazer cihazı tarafından yapılabiliyor. Bu cihazlarla aynı zamanda kornea nakli ve gözün lazerle düzelme ameliyatları da gerçekleştiriliyor. Femtosecond teknolojisi sayesinde gözün içinde yapılan işlemlerde daha az enerji harcanıyor. Bu da gözün ameliyat sonrası daha hızlı iyileşmesini sağlıyor" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN ÖZEL LENS

Yrd. Doç. Dr. Baha Toygar yapılan katarakt ameliyatları sırasında uzağı, yakını, orta mesafeyi ve astigmatı aynı anda düzeltebilen ve hastaları gözlük ihtiyacından tamamen kurtaran özellikli lensleri yerleştirdiklerini, ayrıca Türkiye'de üretilip dünyaya satılan bir göz içi lensini de tanıtma imkânı bulduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: haberler.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.