Yeni Bir Göz Kırpma Hareketi Keşfedildi!

Bilim insanları göz kırpmada yeni bir sürprizi ortaya çıkardı.

Yeni Bir Göz Kırpma Hareketi Keşfedildi!
29 Ocak 2019 Salı 13:22

Her gün farkında olmadan defalarca göz kırpıyoruz. Bilim insanları göz kırpmada yeni bir sürprizi ortaya çıkardı.

Gün içinde farkında olmadan defalarca kez gözlerimizi kırparız. Göz kırpma hareketinin sürekli tekrarlanan ve birbirinin aynısı olan bir süreç olduğunu düşünsek de bilim insanlarının yeni ortaya çıkardığı bir bilgi durumu biraz değiştiriyor. 

Almaya Tübingen Üniversitesi’nde görevli bir grup bilim insanı, göz hareketlerinin değerlendirdiği bir araştırma gerçekleştirdi. 11 deneyin yer aldığı çalışmada deneklerin gözlerinin korneasına mini kablolar bağlandı ve göz hareketleri kızıl ötesi görüntü takip yöntemiyle izlendi. Araştırmanın en büyük süprizlerinden biri ise belirgin derecede yeni bir göz kırpma hareketinin keşfedilmesi oldu.

Bilim insanlarının tespit ettiği hareket dönen nesnelerin görüntülenmesinden sonra gözün sıfırlanmasına yardımcı oluyor. Bir tür resetleme görevi gören hareket için “göz kırpma ile ilişkili sıfırlama hareketi” adı verildi. Bulguyu ilginç kılan ise araştırmanın amacının doğrudan göz kırpma ile ilgili değil göz ile ilgili olması ve ortaya çıkan sonucun aslında dolaylı olması. Bilim insanlarının elde ettiği sonuçlar eLife dergisinde yayınlandı.

Kaynak: www.webtekno.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.