Yarım Gözden İki Göz Yapıldı

18 yaşındayken bir asitli saldırıda sol gözünü kaybeden James O’Brien (44), geçirdiği operasyon sonucu sağlığına kavuştu

Yarım Gözden İki Göz Yapıldı
17 Eylül 2019 Salı 15:20

Yarım Gözden İki Göz Yapıldı

İngiltere’nin başkenti Londra’da henüz 18 yaşındayken bir asitli saldırıda sol gözünü kaybeden James O’Brien (44), geçirdiği operasyon sonucu sağlığına kavuştu.

İngiltere’de O’Brien’ın sağlıklı gözünden alınan hücreler, İtalya’nın Modena kentinde bir tıp laboratuvarında çoğaltılarak diğer gözüne nakledildi. Son operasyonu gerçekleştiren Moorfields Eye Hospital’dan Dr. Saj Ahmad, BBC’ye yaptığı açıklamada, O’Brien’ın sağ gözünden alınan 2 mm’lik parçanın, tedavinin temelini oluşturduğunu belirtti.

Tamamı 20 yıl süren tedavi sonucu, James O’Brian’ın yarısı harap olmuş sağ gözünden alınan sağlıklı hücrelerle hem tamamı görmeyen sol göz hem de yarısı işlev gören sağ göz tamamen görmeye başladı.

Ahmad, tamamı 20 yıl süren tedavinin ikinci aşamasında ise problemli gözün yaralı kısmının alındığını ifade etti. Aynı tedavinin başkalarına da uygulanmasını ümit eden James O’Brien, İngiltere Sağlık Bakanlığı’nın bu tedaviyi uyguladığı ilk hasta olma özelliği taşıyor. O’Brien, kızı Lisa’nın okulda yazdığı bir yazıda babasının gözünün iyileşmesini istediğini yazdı. O’Brien, “Şimdi kızıma dileğinin gerçekleştiğini söyleyebilirim” dedi.

Kaynak: www.hurriyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.