Vergiye Rağmen Zam Yok! Teşekkür Ederiz...

Bausch & Lomb, Johnson & Johnson ve Cihan Medikal (Elegance) şirketlerinin bu ilave vergi arttırımına rağmen ürünlerin satış fiyatlarına zam yapmamış olmaları çok sevindiricidir.

Vergiye Rağmen Zam Yok! Teşekkür Ederiz...
04 Haziran 2020 Perşembe 16:01

VERGİYE RAĞMEN ZAM YOK!

Teşekkür Ederiz…

20 Mayıs 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla ithalatı yapılan birçok değişik ürün grubuna ilave gümrük vergisi getirilmiştir.

Optik sektörünün temel ürünlerinden olan kontak lensler de yüksek oranda ilave gümrük vergisi uygulanan kategoridedir. Bu kapsamda kontak lenslerin 30 Eylül 2020 tarihine kadar %25 ve o tarihten sonra da %15 ek vergiye tabi olacağı bildirilmiştir.

Ülkemizde aktif şekilde kontak lens tedariği yapmakta olan Bausch & Lomb, Johnson & Johnson ve Cihan Medikal (Elegance) şirketlerinin bu ilave vergi arttırımına rağmen ürünlerin satış fiyatlarına zam yapmamış olmaları çok sevindiricidir.

İçinden geçmekte olduğumuz şu zorlu dönemde optisyenlik müesseselerine ek bir zam yansıtmadan, sektörümüzün daha iyi noktaya gelmesine destek veren tedarikçi firmalarımıza ve yöneticilerine biz de optisyenlik müesseselerini temsilen Optik Gazete olarak teşekkür ederiz.

Bu örnekte olduğu gibi sektörel dayanışma ile zorlukları hızla aşacağımıza, kriz döneminde ortaya çıkan farklı fırsatları doğru değerlendirerek daha güçlü bir ivmeyle sektörel gelişmemizi arttıracağımıza inancımız tamdır.

Optik Gazete


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.