Vali, Görme Güçlüğü Çeken Başarılı Öğrenciye Teleskopik Gözlük Hediye Etti

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, görme güçlüğü çeken 3. sınıf öğrencisi Aşti Çetin'i makamında kabul etti.

Vali, Görme Güçlüğü Çeken Başarılı Öğrenciye Teleskopik Gözlük Hediye Etti
24 Eylül 2018 Pazartesi 16:46

Doğuştan görme problemi olan ve geçen sene Türkiye genelinde yapılan deneme sınavlarında 3’üncü kez birinci olan Şehit Selahattin İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Çetin, mevcut gözlüğünün iyi durumda olmaması nedeniyle daha rahat görebileceği bir gözlük talebinde bulundu.

Vali Toprak, durumundan haberdar olduğu Çetin'e mini teleskopik gözlük alarak, hediye etti.

Toprak, teşekkür etmek için beraberinde babası İbrahim Çetin, Okul Müdürü Şükrü Ecer, öğretmeni Burcu Karaman eşliğinde Valiliğe gelen Çetin'i, makamında kabul etti.

Çetin, Vali Toprak'a teşekkür ederek, kendisine verilen gözlükle derslerine daha rahat çalışabildiğini ve daha başarılı olacağını söyledi.

Daha önce kullandığı teleskopik gözlükle fazla göremediğini ve eski olan gözlüğünün kendisini rahatsız ettiğini dile getiren Çetin, "Kullandığım gözlükle fazla göremiyordum. Derslerime çalışabilmem için babam notlarımı büyük yazı puntolarıyla fotokopi ediyordu ve bu sayede çalışabiliyordum. Ancak Vali amca sayesinde yeni mini teleskopik bir gözlüğe kavuştum. Bu gözlük sayesinde daha rahat görüyorum. Bundan dolayı da çok mutluyum. Bana bu imkanı sunan Vali amcama teşekkür ediyorum." dedi.

Sınıf öğretmeni Karaman ise Çetin'in 2017'de ülke genelinde okullar arasında gerçekleştirilen deneme sınavlarında 3 kez Türkiye birincisi olduğunu belirterek, "Öğrencim görme problemi yaşamasına rağmen oldukça başarılıdır. Öğrencim derslerde büyüteç ve teleskopik gözlük kullanıyordu. Ancak kullandığı gözlükle fazla göremiyordu. Sayın Valimizin sayesinde yeni mini teleskopik bir gözlüğe kavuştu. Artık daha rahat görüyor ve derslerine daha rahat çalışabiliyor." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.