Üsküdar Kaymakamlığı bu cezayı neden onaylamıyor ?

*Halk sağlığını tehdit eden bu site hakkında Üsküdar Kaymakamlığı neden bir işlem yapmıyor?

Üsküdar Kaymakamlığı bu cezayı neden onaylamıyor ?
03 Haziran 2015 Çarşamba 10:57

Değerli Meslektaşlarımız,

Bilindiği üzere, internet aracılığı ile optik ürün (numaralı cam, çerçeve, numaralı/numarasız kontak lens, teleskopik gözlük vb) satışı, tanıtımı ve reklamı hakkında düzenleme 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile internette dâhil her türlü mecrada satışı, tanıtımı ve reklamı yasaklanmıştır. Ayrıca yine aynı yönetmelik de 26 ıncı madde 4 üncü fıkrasında "...gazete, radyo, televizyon, telefon aracılığıyla ya da kapıdan veya internet üzerinden satışı yapılamaz." denilmektedir.

Bu bağlamda; başta Derneğimiz Hukuk Müşavirliği olmak üzere internet siteleri veya yetkisiz kişilerce optik ürün satışı yapan kişiler ve siteler hakkında idari işlemler ile birlikte hukuki mücadele için savcılıklara müracaatlar yapılmıştır. Bu süreçte bir firmanın faaliyeti idari para cezası kesilerek ve son bulurken diğer sitelere ait optisyenlik müessese mesul müdürlüklerine de idari para cezaları ile 3 ( üç ) ay meslekten men edilmişlerdir. İdare tarafından da bu firmalara periyodik denetim ve cezalar uygulanmaya devam etmektedir.

Diğer taraftan aynı zamanda, aynı işlemler için müracaat edilen www.lensci.com isimli internet sitesi hakkında idare ( Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğü, Üsküdar İlçe Kaymakamlığı ) tarafından hiç bir işlem yapılmamasının veya yapılamamasının mahiyeti anlaşılamamıştır.

*Başta İstanbul ili olmak üzere diğer il ve ilçe Sağlık Müdürlüklerince uygulanan cezai işlem ve yasal mevzuat, bu site hakkında neden uygulanmamaktadır ?

*Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğü veya İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü cezai işlem uyguladı da, mülki amir yani Üsküdar Kaymakamlığı bu cezayı neden onaylamıyor ?

 *Halk sağlığını tehdit eden bu site hakkında Üsküdar Kaymakamlığı neden bir işlem yapmıyor?

Derneğimiz, Federasyonumuz ve Konfederasyonumuz tarafından defalarca yapılan yazışmalarda gerekli ve haklı bulunan her fiil için idari yaptırım uygulayan ve uygulamaya devam eden İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz ile T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı'nın anılan site ( www.lensci.com ) hakkında henüz bir işlem yapıldığına dair bir bilgi maalesef biz sivil toplum kuruluşları ile paylaşılmamıştır.

Sivil toplum kuruluşlarımızca yasal olarak optisyenlik müesseselerinin " .... mail ve faks yoluyla elde edilen gözlük ve kontak lens reçetelerini kabul edemeyecekleri ve reçetenin aslının teslim alınarak reçete ile ilgili işlemlerin yapılabileceği ..." Bakanlığımızın görüş yazısı var iken ve 29001 sayılı yönetmelik yürürlükte iken; e-ticaret marifeti ile ya da sanal ortamda hiç bir şekilde optik ürünün satılamayacağı çok açık ve nettir.

 

Sayın Üsküdar İlçe Kaymakamlığı'nı
Sayın Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğü'nü
Sayın İstanbul Valiliği'ni
Sayın İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nü
Sayın T.C. Sağlık Bakanlığı'nı
Sayın T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı'na

Tüm Yasal Haklarımız Saklı Kalmak Kaydı İle SESLENİYORUZ....

Optisyenlik müesseselerince müessesede hastanın müracaatı sonrası reçete kayıt defterine kayıt yapıldıktan sonra reçete arlasına tarih ve mesul müdür tarafından kaşe, imza yapıldıktan sonra satışı yapılması gerekirken, İnternet siteleri üzerinden optik ürün ( numaralı/numarasız her türkü kontak lens, numaralı gözlük camı, çerçeve, teleskopik gözlük vb. ) ile 2B sınıf Tıbbi Cihaz kapsamında değerlendirilen Kontak Lens Solüsyonlarını satışı yapan başta " www.lensci.com " isimli site olmak üzere gerekli iş ve işlemlerin 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun, 28886 sayılı Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmelik, 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile Kurum mevzuat hükümlerince gereğinin İVEDİ yapılmasını talep ediyoruz.

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.