Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne soruyorum...

Geçici Maddelere Neden Olan Vazgeçilmez Özellikler Nedir?

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne soruyorum...
26 Temmuz 2020 Pazar 14:00

Seçime 26 Gün  Kaldı !
İstanbul Bölgesi Geçici Oda Yöneticileri’ne
Soruyorum…

VARAN 6:
Geçici Maddelere Neden Olan Vazgeçilmez Özellikler Nedir?

22 Temmuz Çarşamba günü;
Hani SGK Yıllık Sözleşme Bedeli İçin Verilen Sözler? diye sorduk.

23 Temmuz Perşembe günü;
Kimler Oy Kullanamaz? sorumuza cevap aradık.

24 Temmuz Cuma günü;
2020 Aidatları Neden Hala Tahsil Edilmiyor? diye merakla beklediğimizi ifade ettik.

25 Temmuz Cumartesi günü iki soru birden sorduk.
Genel Kurulda Aidat Görüşmesi Yapılacak mı?
ve Geçmiş Dönem Raporu Ne Zaman Gelecek? sorularına cevap aradık.

Hep söylediğim gibi “kimin seçileceğini bilmiyorum ama kimlerin seçilmemesi gerektiğini çok iyi biliyorum’’.

İstanbul seçimleri sektörümüz açısından çok önemli. Maalesef geçici oda yöneticilerinden bazıları, daha önceki dernekçilik ve kooperatifçilik dönemlerinde olduğu gibi, geçici oda yönetimi döneminde de sektöre hizmet sunmak değil, kendilerine fayda sağlamak peşindeler. Şu anda tüm güçleri ile kendilerine güç ve maddi olanak sağlamak ve geçmiş dönemdeki şaibeli olaylarını örtbas etmek için oda yönetimine gelmeye çalışıyorlar.

Bugün sorumuzu İstanbul Bölgesi Geçici Oda Yöneticileri’ne değil, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne soruyorum:

SORU 6- BU BİRİLERİNİN VAZGEÇİLMEZLİĞİ NEDİR Kİ, YÖNETİM KURULUNA GİRSİNLER DİYE GEÇİCİ MADDELER İLE YÖNETMELİĞİN KOŞULLARI ESNETİLİYOR?

Birlik ve oda yönetiminde bulunacak yönetici adaylarının seçme ve seçilmesi kıyasen 6643 sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanununda belirtilmiştir.

Buna göre birlik heyetinde görev yapmak için çeşitli koşullar belirlenmiştir. Ancak ne hikmetse, sanki 7400 optisyenlik müessesesinin olduğu sektörde sanki hiç aday bulunamıyormuş gibi Optisyenlik Hakkında Kanun Yönetmeliğine geçici maddeler konarak bu kurallarda esnetme yapılmıştır!

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği yönetiminde beş yıllık tecrübenin şart olduğu görevlere, 2 yıldır meslekte olan iki kişi atanmıştır! Tabii ki bu geçici maddeler sayesinde. Üstelik tekrar seçime girebilmeleri için özel madde eklenmiştir.

Yılların denenmiş, netleşmiş, oturmuş Eczacılar Birliği Kanunu maddesini al, esnet. Neden? İstediğin adamı yönetime getir diye. Şimdi gelin de güvenin siz bu yapılara…

Ankaralı meslektaşlarımızdan Atilla Karip bu konuda birliğe dava açmış. İyi ki takipçi meslektaşlarımız var da yanlışları görüp, vatandaşlık haklarını kullanmaktan geri durmuyorlar.

Bir yanda etkili organların başına geçeyim de yetkili olayım diye düşünen zihniyet var, öte yanda mesleğine saygılı, sektörüne hizmet veren kişiler var. İyi ki varlar, onlar sayesinde umut doluyoruz.

Şimdi soruyorum.
Geçici madde ekleyerek göreve getirilen meslektaşlarımızın bulundukları pozisyonda başka kimsenin yerine getiremeyeceği işler nelerdir? Geçici madde eklenmesini gerektirecek kadar vazgeçilmez özelliklerini bize anlatınız ki, biz de kendimizi güvende hissedelim.

******

Evet Değerli Meslektaşlarım,

Sorularım bu kadar. Bu soruları sormak bizim hakkımız. Ümit edelim de cevaplarını hep birlikte almak için çok beklemeyelim.

Bildiğiniz üzere Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’nin kuruluşundan bu yana birçok kere sizlere yazılarımla seslendim. Çoğunda da “bizi temsil edecek bu kurumlarda kimlerin görev alması gerektiğini söylemem, ama kimlerin görev yapmaması gerektiğini söylerim,” demiştim. Bu sorularla ilerleyince siz de ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini görüyorsunuzdur.

Diğer yazılarımda olduğu gibi tekrar ediyorum; hepimizin bir oyu var, o değerli oyu kime vermeyeceğimiz konusunda uyanık ve dikkatli olalım.

Yarın bu yazı dizisini baştan sona bir daha okuyup resmin bütününe bakmak isteyenler için soruların bütününü tek seferde yayınlayacağız.

Kalın sağlıcakla,

Erol Harbi

Yönetim Kurulu Başkanı
Opak Lens
Akay Optik

Cihan Medikal

Optik Gazete


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.