Türk Mucizesi! Dünyada Bir İlk Gerçekleştirildi...

'Ben biraz daha az görsem…' deme lüksü yok.

Türk Mucizesi! Dünyada Bir İlk Gerçekleştirildi...
20 Temmuz 2015 Pazartesi 17:49


VSY Biotechnology; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Türkiye'nin ilk ve tek biyoteknoloji Ar-Ge Merkezi'nde geliştirdiği Acriva Reviol Tri-ED lensleri ile dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

Türk katarakt lensi Acriva Reviol Tri-ED, 80 yaşındaki hastaları bile 18 yaşındaki görüş gücüne kavuşturuyor. Tri-ED, göz kusurlarını düzelterek; uzak-orta ve yakın mesafelerde kesintisiz, sürekli görüş imkânı sağlıyor.

Trifokal özelliği ve EDOF teknolojisini bir arada bulunduran tek lens olmasıyla tüm dünya ülkelerinde öne çıkan inovatif Acriva Reviol Tri-ED; göz kusurlarını düzelterek uzak- orta ve yakın mesafelerde kesintisiz sürekli görüş sağlıyor.    Tri-ED ile yapılan klinik çalışmalar da bu üstün teknolojinin başarısını gözler önüne seriyor.

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi Birim Başkanı Dr. M. Necdet Cinhüseyinoğlu, Türkiye'de Tri-ED'i hastalarında uygulayarak sonuçları kaydetti. Dr. Cinhüseyinoğlu, Tri-ED uyguladıkları hastaları belirli aralıklarla takip ettiklerini, bu süre zarfında uzak-yakın görme, kontrast duyarlılık testlerini yaptıklarını belirterek ulaştıkları sonuçları şu şekilde açıkladı:

"Acriva Reviol Tri-ED uygulamasının ardından, düzenli olarak hastalarımın kontrollerini yaptım. Hastalarımda gerçekleştirdiğim testlerden olumlu sonuçlar aldıktan sonra Tri-ED'in çok iyi bir lens olduğuna karar verdim. Sürekli görüş devamlılığı arz eden bu lenslerin diğer lenslere göre iyi olduğunu fark ettim.   Tri-ED tüm katarakt hastalarına lazım, çünkü kimsenin 'Ben biraz daha az görsem…' deme lüksü yok. Böylesine üstün bir teknolojiye sahip olan lensin Türkiye'de üretilip, dünyaya satılmasından dolayı gururluyuz."

Kaynak: haberler.com



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.