Transpozisyon hesaplamak artık çok kolay

Hem hastalar hem doktorlar hemde optikçiler mağdur olmayacak.

Transpozisyon hesaplamak artık çok kolay
24 Şubat 2015 Salı 09:23

 

İnternetten hazırlanan bir site göz hekimlerini ve optikçileri en çok uğraştıran ve kimi zaman yanlışlıklara sebep olan transpozisyon hesabını son derece kolay hale getiriyor. Aşağıda açıklamalarını ve linklerini paylaştığımız siteyi hazırlayanlara optik sektörü adına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

 

OPTİK FORMÜLLER

 

Bu web sitesi Göz doktorları, göz optiğiyle uğraşan Optikçi, Optik çalışanları ve kurumların sağlık saymanlıklarında çalışanlar için hazırlanmıştır. Günlük hayatta örneğin transpozisyon yaparken gerek yoğunluk, gerekse dikkat dağıtan çeşitli sebeblerden dolayı yanlışlıklar olabilmektedir. Bu hem hastaları hem doktorları hem optikçileri mağdur etmektedir.Ayrıca milli servet kaybına sebeb olmaktadır.

 

Burda internetin nimetlerinden faydalanarak bu işi hem çabuk hem doğru olarak gerçekleştirmek hedeflenmiştir.Birinci sayfa transpozisyon yapılması içindir.ikinci sayfada verilen bir gözlük reçetesi için adisyon miktarı seçildiğinde yakın gözlüğünü otomatik olarak hesaplamaktadır.Üçüncü sayfa ise kontakt lenslerde karşımıza çıkan verteks hesabı ile ilgilidir:Burda verilen bir gözlük için lens numaraları otomatik olarak hesaplanmakta ayrıca lens takan birinin gözlük cam numarası belirlenebilmektedir.Verteks mesafesi olarak 1.2 mm varsayılan değer olarak girilmiştir .genellikle değiştirilmesi pek tavsiye edilmez. Ancak isterseniz bu değeri değiştirebilirsiniz ancak kesinlikle bu metin kutusu silinmemeli veya boş bırakılmamalıdır.Dördüncü sayfada ise cam merkezinin kaymasına bağlı oluşan prismatik etki prism dioptr olarak hesaplanmaktadır.

 

Eğer web sitesinin görünmesinde sorun çıkıyorsa Türkçe karakterler farklı çıkıyorsa görünüm menüsünden karakter kodlaması Unicode(UTF-8) seçilmelidir.

 

Transpozisyon yapmak

 

Uzak gözlüğüne adisyon yapma (Yakın gözlük numaralarını hesaplamak)

 

Verteksle ilgili hesaplar:

 

Gözlük derecesini kontakt lens derecesine çevirmek.

 

Kontakt lens derecesini gözlük derecesine çevirmek.

 

Cam merkezi kaymasına bağlı prism diopter hesaplanması

 

Kaynak: transpozisyon.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.