“ Gözlükçülüğün Dünü, Bugünü ve Yarını....“

Akdenizli gözlükçüler buluştu.

“ Gözlükçülüğün Dünü, Bugünü ve Yarını....“
24 Şubat 2015 Salı 09:22

 

21 Şubat 2015 Cumartesi Günü saat 13:30 'da Mersin Ticaret ve Sanayii Odası ev sahipliğinde Akdeniz Gözlükçükler ve Optisyenler Federasyonu ile Mersin Gözlükçüler ve Optisyenler derneği tarafından düzenlenen " Gözlükçülüğün Dünü, Bugünü ve Yarını...." Konulu toplantı Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Sayın İlker AYAZ moderatörlüğünde yapıldı.

 

Toplantıda Dernek ve Federasyon Başkanı Sayın Serkan YAKAN'ın açılış konuşmasından sonra Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Turgut VARDİ tarafından gözlükçülüğün tarihinden alıntılar yaparak günümüzde geldiğimiz durum ve yarın bizleri nelerin beklediğini örnekleri ile katılımcılara aktardı.

 

 

Mersin SGK İl Müdürü Sayın Mehmet GÜLPAK ise Mersin ilinde göreve geldiği günden itibaren sivil toplum kuruşuşlarının bir paydaş olarak gördüklerini, eksiksiz ve devamlı hizmet anlayışı ile sorun veya problemleri anında yerinde çözümleyerek bu günlere geldiklerini, bu gün ise optisyenlik müesseseleri ile kurumun bir problemi veya sorunu olmadığını, bir kaç teknik aksaklık olduğunu bunlarında en kısa zamanda sonlandırılacağını ifade etti.

 

 

Mersin Ticaret ve Sanayii Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Kasım TANRIÖVER, ticaret odasında bu tür mesleki toplantılar yapılması için her zaman öncü olduklarını, gözlükçüler içinde her zaman bu göreve hazır olduklarını, birlikte çok güzel projelere daha imza atabileceklerini paylaştı.

 

 

 

 

Toplantının sponsoru olan Novax Beta Optik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat BALCI, üç kuşaktır gözlükçü olduğunu, mesleğimiz ve meslektaşları bekleyen tehlikeler, yaşanan hikaye ve örneklerle aktaran Sayın BALCI, muhakkak mesleki konularda hassasiyet gösterilmesi gerektiği, sahiplenilmesi gerektiğini yarın bizim üzerimizden neler yaşanacağını, sivil toplum kuruluşlarına aidiyetin önemini, kooperatiflerin müessesleri iktisadi olarak güç merkezi olduğunu, muhakkak geleneksel müesseselerin bir kooperatife üye olmasını, bir derneğe üye olması gerektiğini ifade etti. Bir olacağımızı, diri olacağımızı vurgulayan Sayın BALCI, Beta Optik ailesi olarak sivil toplum kuruluşlarının yanında olduğunu, meslektaşlarımızında bu birlikteliğe sahip çıkmaları gerektiğini, Beta optik olarak yola çıktığından bir dünya markası olmak için yola çıktıklarını, bu gün ise 32 ülkenin Novax Beta Optiği seçtiğini aktardı.

 

Toplantının birinci bölümünden sonra çay-kahve molası verilerek, değişik illerden gelen meslektaşlarımız, yöneticilerimiz ve konuşmacıların verilen arada sohbet etme fırsatı buldular.

 

Toplantının ikinci oturumunda AB ve ECOO Üye Ülkelerde Optik Ürünler ve Türkiye konusunda Sayın Erol AYDOĞAN ise optisyenlik müesseselerine çok önemli istatistik bilgiler paylaşarak dünya ülkelerinde neler olduğunu, neler yaşandığını, ve bizim ülkemizde optisyenlik müesseselerinin konumu arasındaki farklar, bekleyen tehlikelere dikkat çeken Sayın AYDOĞAN optimetristlerin hangi ülkede ne şartlarda ve nerelerde çalıştığını, optimetristlerin görev yaptığı ülkede halk sağlığının nasıl olumsuzluklar oluşturduğunu reel örnekler ile katılımcılarla paylaştı.

 

 

 

Göz-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Burçin KÜÇÜKÖREN üç yıl önce Kooperatif için yola çıktıklarını, her yıl iktisadi ve üye olarak büyüdüklerini, geleneksel müesseseleri için kooperatifleşmek tek kurtuluşumuz olduğunu, hangi kooperatif olduğunun bir önemi olmadığını, bugün İstanbul, Akdeniz ve İzmir olmak üzereç kooperatifimizin olduğunu, müesseselerimizin mesleki geleceklerini muhakkak bir kooperatifle birlikte yapmasının önemini katılımcılarla aktardı.

 

 

Konfederasyonumuzun Yeni Yönetim Kurulunun Yürüttüğü Projeler ve Hedefleri, 28886 sayılı Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmelik ile müesseselerimizin dikkat etmesi gerektiği maddeler, 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Tanıtım, Reklam ve Satış Yönetmeliği ile müesseselerimizde satışı yapılan tıbbi cihazların bu yönetmeliğe göre değerlendirilmesi, ceza-i müeyyideleri ile SGK'nun çok yakında uygulamaya başlayacağı E-Fatura, E- Reçete uygulamaları, yapılan çalışmaları Optisyenlik Müesseseleri açısından değerlendirilmesi konularında Sayın Ramazan ÖZMUTLU tarafından bir sunum yapıldı, program sonunda katılımcılara soru cevap kısmında genel veya bölgesel problemler cevaplandırıldı.

 

Program sonunda Mersin Gözlükçüler ve Optisyenler Derneği ve Akdeniz Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyon Başkanı Sayın Serkan YAKAN, Mersin SGK İl Müdürü Sayın Mehmet GÜLPAK'a, Mersin Ticaret ve Sanayii Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Kasım TANRIÖVER'e, Novax Beta Optik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat BALCI ile Dernek ve Kooperatif yönetim kurulu üyelerine birer plaket takdim edildi.

 

 

Programda emeği geçen her bir paydaşımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz. Cumartesi gününü bu toplantıya katılmak üzere değerlendiren değerli meslektaşlarımıza, programa sponsorluk yapan tüm firmalara ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bizleri Mersinde misafir eden, biz yöneticileri ile meslektaşlarını buluşturan, " "Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım" Mevlana " temalı toplantıda çok büyük emeği olan Sayın Başkanımız Serkan YAKAN'a ayrıca teşekkür ederiz.

 

Saygılarımızla,

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.