Titubb'dan gelen e-mail kimle alakalı?

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası tarafından, gönderilen e-mailler.

Titubb'dan gelen e-mail kimle alakalı?
18 Ekim 2014 Cumartesi 11:38

 

TİTUBB'dan gelen e-Mailler hakkında TOOMD yönetimi bir açıklama yaptı, açıklama şu şekilde:

 

Sayın Üye Meslektaşlarımız;

 

Geçen hafta içinde meslektaşlarımızın e-maillerine "[email protected]" e-mail adresi Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası tarafından aşağıdaki e-mailler gelmektedir. Gelen e-mailden de anlaşılacağı üzere "Tıbbi Cihaz Firmalarını" yani tedarikçilerimizi ilgilendirmektedir. Bilindiği üzere tedarikçi olmamamıza rağmen karekod uygulamasına geçiş sürecinde müesseselerimizde bulunan optik ürünlerin 0237237..... küresel ürün numarası ile TİTUBB kayıt yapmamız istenmiş ve müesseselerimizde bu kayıtları bir sefere mahsus olmak üzere gerçekleştirildi.

 

15 Mayıs 2014 tarih ve 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Yönetmeliği ilgili maddelerince tedarikçi firmalara ve görev yapan personele Bakanlık tarafından düzenlenecek eğitim ile yetkilendirileceklerdir. Tedarikçi firma sahiplerine "Sorumlu Müdür" ve çalışan personele ise " Satış ve Tanıtım Elemanı" olarak düzenlenecek eğitimlere katılşmaları ve bu eğitimler sonucunda alacakları "Yeterlilik Belgesi " çalışmalarını yapabileceklerdir.

Bu durumda; gelen e-maillerin optisyenlik müesseselerini ilgilendirmemektedir.

 

Meslektaşlarımızın bu konu hakkında bir işlem yapmalarına da gerek yoktur.

 

Bilgilerinize,

 

GELEN E-MAİL;

 

Tıbbi Cihaz Firmalarının Dikkatine ! 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği yayımlandığı tarih olan 15/05/2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Tıbbi cihaz satışı yapan gerçek ve tüzel kişilerin Yönetmelik hükümlerine göre ruhsatlandırılması zorunludur. Yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibaren faaliyet göstermek isteyen medikal firmalar bünyesinde çalışacak olan sorumlu müdür, satış ve tanıtım elemanı ile klinik destek elemanlarının yönetmelikte belirlenen eğitime katılmaları ve bu eğitimin sonunda verilecek olan yeterlilik belgelerini almaları gerekmektedir. Bu yeterlilik belgeleri ile İl Sağlık Müdürlüğüne başvurmaları durumunda Müdürlük tarafından bu kişilere çalışma belgesi düzenlenecektir. Satış merkezi olarak yetkilendirilmek için başvuru esasları ile yetki ve çalışma belgesine ilişkin hükümler Yönetmeliğin ilgili bölümlerinde belirtilmiştir. Tıbbi cihaz satış merkezi olarak yetkilendirilmek isteyen firmaların personelleri için Kurumumuz tarafından bir eğitim düzenlenecek olup, eğitime katılım zorunludur. Söz konusu eğitimin içeriği, zamanı ile Yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin tüm belgeler Kurumumuzun web sitesinde duyuru/kılavuz olarak yayımlanacaktır. Bu duyuru ve kılavuzlar www.titck.gov.tr adresinden takip edilmelidir.

 

Tıbbi Cihaz Satış Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'nin içeriği, kapsamı ve uygulanmasına ilişkin sektörden gelen soru ve yanıtlarına: http://www.iegm.gov.tr/UnitsPageDescription.aspx?BirimId=38NiwrbKYTk=&KonuId=a/0Tp/ovYIU= adresinden ulaşılabilmektedir.

 

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.