TİTCK Çağrı Yaptı: Optisyen-Gözlükçüler Birliği Kuruluyor

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), optisyenlerin ilk genel kurullarını yapabilmeleri için derneklere çağrıda bulundu.

TİTCK Çağrı Yaptı: Optisyen-Gözlükçüler Birliği Kuruluyor
22 Şubat 2018 Perşembe 16:07

TİTCK, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinin ilk genel kurulu için dernek genel kurullarında seçilmiş olan meslek mensubu beşer mümessilin bilgilerini istedi.

TİTCK'nın duyurusu şöyle:

Optisyenlik Alanında Faaliyet Gösteren Derneklerin Dikkatine
Bilindiği üzere, 5193 Optisyenlik Hakkında Kanuna tâbi meslek mensuplarının; mesleki faaliyetlerini geliştirip kolaylaştırmak, meslektaşlar arasında yardımlaşma ve iş birliğini temin etmek ve mesleki ahlâk ve disiplini tesis edip korumak üzere, kamu kurumu niteliğindeki optisyen-gözlükçüler odaları ve Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinin teşkil edileceği Kanuna ilave edilen Ek Madde 1 de belirtilmiştir.

Birliğin ilk genel kurulunun yapılabilmesi için Kanunun Geçici 4 üncü maddesinin hükmü gereği ve yürürlüğe giriş tarihi olan 20/12/2017 tarihinden önce optisyenlik mesleği ile ilgili olarak faaliyette bulunan derneklerin, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinin ilk genel kurulu için genel kurullarında seçmiş oldukları meslek mensubu beşer mümessillerin isim ve iletişim bilgilerinin Kurumumuza ivedilikle bildirilmesi gerekmektedir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Kaynak: Eczaciyiz.net
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.