Tayvan'dan Gözlük Siparişi Güldür Güldür Show

Ekranların beğenilerek izlenen komedi programı Güldür Güldür Show'da geçen bir skeç internetten verilen gözlük siparişlerini gündeme getirdi.

Tayvan'dan Gözlük Siparişi Güldür Güldür Show
21 Mart 2022 Pazartesi 14:16

Gözlük Çerçevesi ve numaralı Gözlük Camı, IOL , LVA , Renkli Ve Dereceli Kontakt Lensler İlaç ve tedavi kapsamında değerlendirilen hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müesseselerinde satışına izin verilen tıbbi cihazdır. Reklamının yapılması ve internet üzerinden satışı yasaktır.

Münhasıran sağlık meslek mensupları tarafından kullanılması veya uygulanması gereken cihazlar ile geri ödeme kapsamında olan cihazların, internet dâhil halka açık yayın yapılan her türlü medya ve iletişim ortamında program, film, dizi film, haber ve benzeri yollarla doğrudan veya dolaylı olarak topluma reklamı yapılamaz.

Gözlük çerçevelerinin yasal olarak kanun maddeleri ile yasaklanmasının yanında ayrıca internetten aldığınız ürünlerin orijinal olmaması, merdiven altı olarak üretilmesi ve bu gözlüklerin imalatında kullanılan malzemelerin tamamen sağlığa zararlı ve kanserojen hammaddelerden oluşması ihtimali yapılan incelemelerde ispatlanmıştır.

Bütün bu sakıncaların yanında internetten numaralı veya güneş gözlüğü seçerken bu gözlükleri deneme imkanınız olmadığı için yüz şeklinize göre değil, fiyat ya da o günlerde geçerli olan modaya göre seçim yaptığınız için göz sağlığınızı bozma ihtimaliniz kuvvetle muhtemeldir.

Gözlük almak istediğiniz zaman bir optik mağazaya giderek, size yardımcı olacak bir optisyen tarafından yüz şeklinizin nasıl olduğu ve hangi geometrik şeklin size yakışacağı analiz edilecek, görme kalitenizin en üst düzeyde olması için ayrıca gözlük burun köprü alanı ile gözlük sap ve kol uzunluklarından kafa yapınıza en uygun olan gözlüğü seçmeniz sağlanacaktır.

Numaralı veya güneş gözlüğünüzü  bir optik mağazadan aldığınız zaman ürünün size krgo vasıtası ile hasarlı ulaşma ihtimali olmayacak ve orijinal bir ürün aldığınız ve gözlük camlarınız göz hekiminizin yazdığı reçeteye göre uzman bir optisyen tarafından yapılarak çerçeveye montajı yapıldığı için yaşayacağınız herhangi bir sorunda daima karşınızda bir muhatap bularak en kısa zamanda çözüme kavuşturabileceksiniz.

Günümüzde evet hayatımızı kolaylaştırdığı ve bize zaman kazandırdığı için bir çok ürünü internet üzerinden sipariş vererek en hızlı bir şekilde elimize ulaşmasını sağlayabiliyoruz fakat gözlük ve kontak lensler direkt olarak sağlığımız ile ilgili ürünler olduğu için nasıl ki ilaçlarımızı internetten almıyor ve en güvendiğimiz eczanelere giderek reçetemiz ile alıyorsak aynı şekilde gözlüklerimizi de reçetemiz ile birlikte bir optisyenlik müessesesine giderek uzman bir optisyene yaptırmalı ve göz sağlığımız tehlikeye atmadan güvenli bir şekilde kullanmalıyız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.