"Taklit gözlüklerin pet su şişesinden bir farkı yok"

"Gözlük sanayisinin kalbi Çin’de"

"Taklit gözlüklerin pet su şişesinden bir farkı yok"
11 Temmuz 2016 Pazartesi 09:32

Karadeniz Optisyen-Gözlükçüler Derneği Genel Başkanı Ali Mutlu taklit gözlüklerin pet su şişesinden bir farkı olmadığını kaydetti.

 

Karadeniz Optisyen-Gözlükçüler Derneği Genel Başkanı Ali Mutlu, yaz aylarında sıkça tercih ettiğimiz güneş gözlüklerinin ultraviyole ışınlardan koruma özelliği olması gerektiğini aksi takdirde pet su şişesinden bir farkı olmayacağını söyledi.

Güneşten gelen zararlı ışınlardan gözlerimizi korumak için kullandığımız güneş gözlüklerini alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Karadeniz Optisyen-Gözlükçüler Derneği Genel Başkanı Ali Mutlu şunları söyledi; “ Güneş gözlüklerinde Ultraviyole (UV) dalgalarından koruma özelliğine sahip olması lazım. Taklit gözlüklerde böyle bir özellik bulunmaz. Bunlar plastik ve renklendirilmiş malzemelerden yapılıyor. Pet su şişesi düşünün gözlük camı şekli verildiğinde göze nasıl bir fayda sağlamıyorsa imitasyon gözlüklerde o malzemelerden yapılıyor. Gözlüklerin gözümüzü koruyabilmesi için UV 400 dalgası ışınlarını engellemesi lazım. 400 ve 700 dalgası arasını gözümüz görüyor ve renkleri o belli ediyor. Sıfırdan 400’e kadar ise gözümüze zararlı ışınlar bulunuyor. Onlardan korunmayı da optik gözlük camlarının UV 400’den koruma özelliğine sahip gözlükler sağlıyor ”dedi

Markası ne olursa olsun gözlük sanayisinin kalbinin Çin’de olduğunu belirten Mutlu; “Gözlük sanayisi Çin’e Japonya’ya ve Güney Kore’ye kaydı. Moda tasarımcıları için de bu ülkelerin gözlükleri daha ön planda. Yani Çin malı olması demek, kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Avrupa’da ki hammaddeciler dahi Çin’e yatırım yapıyor” ifadelerini kullandı. 


 

Kaynak: haberexen.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.