Tabelalar Nasıl Olmalı?

Optisyenlik Müesseseleri Tabelaları Nasıl Olmalı?

Tabelalar Nasıl Olmalı?
17 Ocak 2015 Cumartesi 09:15

T.C
SİVAS VALİLİĞİ
SİVAS İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Sayı;55733519/511.17
Konu; Tabelalar hk.
OPTİK MESUL MÜDÜRLÜĞÜNE
SİVAS


18/01/2014 Tarihli ve 28886 sayılı resmi gazetede yayımlanan optisyenlik müesseseleri hakkında yönetmenliğinin 12. Maddesinde


(1) Tabelalarda ve kullanılan basılı materyaldeki isimlendirmede, optisyenlik müessesesinin ismini takiben bu yönetmenlik hükümlerince tanımlanan optisyenlik müessesesi veya optik unvanı yer alır


(2)Optisyenlik müesseselerinin isimlendirilmesinde; kişilerin yanlış algılaması ve karışıklığın önlenmesi amacıyla aynı ildeki optisyenlik müesseselerinin isimleri ile aynı olamaz Optisyelik müessesenin sahibi aynı ise isimlerine semt, numara ve benzeri ibareler eklenerek ayırt edilmesi gerekir .


(3) Optisyenlik müesseseleri tabelaları ile vitrinlerinde, ruhsat namesinde kayıtlı müessese ismi dışında başka bir isim kullanamaz.


(4) Optisyenlik müessesesinin dış tabelasında müessesenin unvanı,sahibinin ismi yer alır .Tabelanın azami büyüklüğü 8m2 dir .Müessesenin birden fazla cephesi var ise en fazla iki cephesine bu tabeladan asılabilir.tabela ışıklandırılabilir veya dışarıdan aydınlatılabilir .


(5) Alış veriş merkezinde faaliyet gösteren optisyenlik müesseseleri alış veriş merkezinde faaliyet gösteren işyerlerinin isimlerinin yer aldığı panoda müessesenin ve sahibinin ismi yer alır. Denilmekte olup ayrıca Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumunun Aydın il Sağlık Müdürlüğüne hitaben yazdığı görüş yazısından. "Tabelada yalnızca müdürlük tarafından verilen optisyenlik müessesesi ruhsatnamesindeki müessesenin unvanı ve sahibinin ismine yer verilmesi gerektiği. optisyenlik müesseselerinin tabelalarında LENS ibaresinin uygun olmayacağı ancak stantlarda ve vitrinde bulunmasının uygun olduğu" belirtilmiştir.


bu nedenle faaliyet göstermek te olduğunuz optisyenlik müessesenizin cephesinde /cephelerinde bulunan mevzuata uygun olmayan cephe kolonlarında tabela niteliğinde kullanılan yazıların LED tabelaların ve çıkma şeklinde asılmış olan tabelaların bir hafta (7gün ) içersinde kaldırılarak Müdürlüğümüze bilgi verilmesi aksi taktirde kanun ve yönetmenlikte belirtilen cezai müeyyidelerin uygulanacağı hususunda
Bilgilerinize ve gereğini rica ederim.

Dr ADİL KAYA
İl Sağlık Müdürlüğü


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.