Spor Yaparken Gözlerinizi Koruyun

İster profesyonel bir sporcu olun, ister bir sporsever; yazın açık havada spor yaparken gözlerinizi korumanız gerekiyor.

Spor Yaparken Gözlerinizi Koruyun
04 Ağustos 2017 Cuma 16:07

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar, spor yaparken gözlerinizi sonu körlüğe kadar gidebilecek kazalardan korumak için sporcu gözlüğü takmanız uyarısında bulundu

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar, yazın açık havada spor yaparken gözümüze top, dirsek ve doğadaki yabancı cisimlerin gelebileceğini söyledi. Söz konusu bu travmalar; gözde yırtıklar, göz içi kanamalar, ödem, hatta kalıcı körlüğe bile neden olabiliyor. Prof. Coşar, açık havada spor yaparken, sporcu gözlüğü kullanılarak gözlerin korunması gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Coşar, sporcu gözlükleri için cam seçerken hem performansa hem de koruma özelliklerine bakılması gerektiğini belirterek, sporseverlere şu tavsiyelerde bulundu:

1.    Yüzünüzü saran sporcu gözlükleri tercih edin. Böylece yüzünüzün hem ön hem de yan tarafını korumaya alın.

2.    Darbeye dayanıklı cam seçin.

3.    UV koruması yüzde yüz olan gözlükler kullanın.

4.    Su sporları gibi aktivelerle uğraşıyorsanız, camlarınızın yüzeyi su tutmaz özellikte olsun.

5.    Plaj voleybolu gibi aktivelerde gözlük camlarınızın çizilmemesi için, çizilmeye karşı dirençli camlardan yana seçim yapın.

6.    Parlama yapmayan camları tercih edin.

7.    Kontrast zenginleştirici camlar seçerek, kötü ışık ve hava şartlarında dahi daha iyi görüş  sağlayabileceğinizi unutmayın.

8.    Hem işlevsel, hem de estetik bir sporcu gözlüğü istiyorsanız, ayna kaplamalı sporcu gözlüklerini kullanabilirsiniz.

Kaynak: hedefhalk.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.