"Sosyal Medya Aracısız Ve Birebir Bağlantı Kurma Olanağı Sağlıyor"

"Instagram takip davetimi sizlere buradan yapıyorum. "

"Sosyal Medya Aracısız Ve Birebir Bağlantı Kurma Olanağı Sağlıyor"
01 Aralık 2020 Salı 15:48

Değerli Meslektaşlarım,

Teknolojiye merakım nedeniyle, sosyal medya oluşumunun ortaya çıkmasıyla birlikte her yeni duyurulan mecraya ilgi gösterdim ama hiç birinde çok fazla zaman geçiren biri olmadım.

İçlerinden bir tek Facebook gerçekten günlük hayatıma girdi, gün içinde yoğunluklu olarak iş, nadiren olsa da özel yaşamımda kullandığım bir iletişim ve bilgi paylaşım aracı oldu. Diğerlerine kayıt olsam da Facebook’ta olduğu kadar aktif olmadım.

Covid-19 salgınıyla birlikte hem evde çocuklarım, hem iş yerinde iş arkadaşlarım Instagram’ı anlatıp, gösterip durdular ama bana Instagram, hep fazla kişiselmiş, hiç işle ilgili değilmiş gibi geldi. Fakat son günlerde bazı hesapları takip etmeye başlayınca Instagram’ın da Facebook gibi iş alanında güçlü bir iletişim ve etkileşim ortamı sağladığını fark ettim.

Facebook bugüne kadar bana iş ortamında bazı düşünce ve fikirlerimi meslektaşlarımla paylaşım imkanı ve karşılıklı tartışma olanağı verirken, bir yandan da meslektaşlarımın bana doğrudan erişmesini sağladı.

Optik sektörü 7400 optisyenlik müessesesi, birçok optisyenlik bölümü mezunu, öğrencisi, öğretim üyeleri, toptancı firmalar, üretici firmalar ve onların yöneticileri ve çalışanlarıyla birlikte binlerce kişinin yer aldığı geniş bir aileden oluşuyor. Şirketin telefonlarından arayıp bana ulaşmak isteyen herkes, nereden aradığını belirtmek suretiyle benimle görüşebilirler. Ancak zaman zaman insanlar aracısız, doğrudan görüşmeyi tercih ediyorlar. Sosyal medya işte bu aracısız, doğrudan görüşmeyi de sağlayan güzel bir mecra.

Bazen ekibimizle ilgili, ürünle, süreçle ilgili şikayeti olan bir kişi Facebook Messenger üzerinden bana yazabiliyor. Kimi zaman tam tersine ekibimizden, ürünümüzden, servisimizden memnuniyetini dile getirmek için yazanlar da oluyor. Aklına gelen bir fikri, ya da özel bir durumunu bildirmek üzere yine Facebook Messenger kullananlar oluyor.

Bu, aracısız iletişim işi iyi bir yol.

İş arkadaşlarım bilirler, ben “açık kapı yönetimi” sistemi uygularım. Şirketten bir arkadaşım benimle görüşmek istiyorsa anında gelip görüşebilir. Ortak akıl ile hareket etmeye inandığım için bir konuda hareket etmeden önce anketlerle herkesin görüşünü almaya çalışırım, fikir paylaşım platformları açarım. Sadece şirket içinde değil, dışında da aynı işlemi uygularım. Müşterilerimizin fikirlerini almak, zaman zaman tüm sektörün görüşlerini almak için Optik Gazete üzerinden anketler yaptığımız da olur. Özetle, görüş alışverişine önem veririm.

Ve işte sosyal medya da bize iş alanında bile daha kişisel, aracısız ve birebir bir bağlantı kurma olanağı sağlıyor. Pandemi döneminde daha yakından inceleme fırsatı bulduğum Instagram’ın da bu anlamda önemli bir iletişim ve etkileşim aracı olduğunu düşünüyorum.

Bu yazı ile, Instagram hesabımı tüm meslektaşlarıma açmak istiyorum. Birbirimizi anlamak, tanımak, dinlemek, bilgilenmek, haberdar olmak için karşılıklı takipte olmanın yaptığımız işe değer katacağına inanıyorum. Tek tek sizlere takip atmam zor olacağından sizlerden bana takip mesajı atmanızı rica ediyorum. Sizi hemen takibe alacağım ve kendi hesabımı sizin takibinize açacağım. Ayrıca DM (Doğrudan Mesaj -Direct Message) yoluyla da bana her tür şikayet, öneri, memnuniyet, görüş ve temennilerinizi iletebilirsiniz.

Instagram takip davetimi sizlere buradan yapıyorum. Instagram hesabım: erol.harbi
www.instagram.com/erol.harbi/

Facebook adresimi de takip etmek isteyenlere hatırlatayım: erol.harbi
www.facebook.com/erol.harbi/

En kısa zamanda sizlerle Instagram platformu üzerinden de görüşmek ve etkileşimde bulunarak sektörümüzü hep birlikte, elele, daha da ileriye götürmeyi diliyorum.

Kalın sağlıcakla,

H. Erol Harbi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.