Şişmiş Gözler İçin 8 Basit Çözüm Önerisi

Sabah kalktığınızda göz kapaklarınızda şişlik hissediyorsanız, bunun birçok sebebi olabilir. Stres, yorgunluk ve halsizlik ya da fazla uyku durumunda oluşabilecek göz şişlikleri için doğal çözüm önerilerini sizler için derledik.

Şişmiş Gözler İçin 8 Basit Çözüm Önerisi
27 Ağustos 2018 Pazartesi 17:50

1) Çay Torbaları
Siyah ve yeşil çay torbalarını demledikten sonra 10-15 dakika kadar gözlerinizin üzerinde bekletin. Ardından gözlerinizde bir rahatlama hissiyle birlikte şişliklerinizin de indiğini fark edeceksiniz. 
 
2) Patates Halkası
Buzdolabında bekletilmiş patatesi ikiye kesin ve yuvarlak hareketlerle şişkinliğin üzerinde 15 dakika gezdirin.
 
3) Buz Koyun
Diğer vücut şişliklerine iyi gelmesiyle bilinen buzu göz çevrelerinizde de kullanabilirsiniz. Hızlı ve pratik bir yöntem olan göze buz koyma işlemi, kan dolaşımını hızlandırarak şişlikleri hızlı bir şekilde geçirir. 
 
4) Yumurta Beyazı
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayrıştırın. Ardından beyaz kısmı iyice karıştırarak, bir fırça yardımıyla göz altlarınıza sürün. Gözlerinizdeki gerginlik hissinin ardından, 5-10 dakika içerisinde şişliklerin de indiğini göreceksiniz.
 
6) Bolca Su Tüketin
Su içmeyi bir alışkanlık haline getirin. Bilindiği üzere birçok durumda kurtarıcı görevini üstlenen su, göz şişliklerinin giderilmesine de yardımcı oluyor.
 
7) Spor Yapmak
Vücudumuzda biriken toksinler sonucu gözlerde şişlikler meydana gelebiliyor. Bu durumdan kurtulmanın bir başka yoluysa, düzenli bir şekilde spor yapmaktır. Vücudunuzda biriken ödemleri, spor yoluyla dışarıya atabilirsiniz. 
 
8) Doğru Yastık Seçimi
Gözlerdeki şişlik oluşumunun en büyük nedenlerinden biri de yastığınızın duruşu olabilir. Yüksek yastıkta yatmak, göz şişlikleriniz için bir çözüm olabilir.
 
Kaynak: Posta Gazetesi
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.