Şirketlerimizden Hiçbiri “Online” Olarak Hiçbir Ürünü Satmamaktadır!

Bu şirkete ait web sitesinde online olarak lens satıldığını iddia eden her kim olursa olsun benden ve hukuktan haddine düşeni alacaktır.

Şirketlerimizden Hiçbiri “Online” Olarak Hiçbir Ürünü Satmamaktadır!
13 Eylül 2018 Perşembe 14:40

KAMUOYUNA DUYURU
YALANLAMA!!!
 
Son günlerde bilindiği üzere sektörün ali menfaatlerinden ziyade şahsi hırs ve gayelerinin ardına takılmış olan malum dernek ve yöneticilerinden bazıları ile malum şahıs tarafından şahsıma ait Harbi Optik şirketinin internetten lens sattığına ilişkin bir takım rivayetler dolaşmaktadır.

Öncelikle sözde iddia konusu olan ve keza  iftira ve hakaret boyutuna varan işbu hususu yalanladığımı bildirmek isterim. Şöyle ki; malumlarınız olduğu üzere Harbi Optik benim aileden gelen ve geleneksel gözlükçülük mesleğine adanmış bir şirketimdir.

Bu şirkete ait web sitesinde online olarak lens satıldığını iddia eden her kim olursa olsun benden ve hukuktan haddine düşeni alacaktır. Bugüne kadar sektörümüzde yer alan birçok optisyeni ve kurumu, elimizde belge var diyerek günlerce oyalayan ve belgeyi çıkar ortaya dediğimizde ise bundan imtina eden malum şahıs dahil herkes bilmelidir ki; bahsi geçen olay, tamamen reçetesiz lens satışına ilişkin bir durumdur ve birtakım çalışanlarımızın ihmali neticesinde uğradığımız bir cezayı içermektedir.

Elbette ki bizler çalışanlarımızın da kusur ve ihmallerinden dolayı sorumluyuz ve hukuk nezdinde basiretli davranmak zorundayız. Ne yazık ki; 2014 yılında cereyan eden bu olay aslında tuzak kurulduğunda herhangi bir gözlükçünün de başına gelebilecek kanunların boşluğu ile de alakalı bir ceza durumu.  Ayrıca şikayet eden veya  reçetesiz lens satışı yaptığımızı ihbar eden kişileri ve arkasında kimlerin de  olduğunu gayet iyi biliyorduk, ama optik sektörüne zarar verebileceğini düşünerek olayların üzerine gitmedik. Kendini sektörün temsilcisi zanneden dernek yöneticisine sesleniyorum; Kanunlarımızın  eksikliklerini  bilip bunları gözlükçülerin aleyhine kullanmak yerine bu kanunların açıklarını düzeltmeye çalışmak gerekir.  Evet haksız bulunduk ve bunun neticesinde de uğradığımız cezayı ödedik. Bunu bizzat belki kendimin anlattığı bazı şahıslar tarafından tamamen gerçeğe ve ahlaka mugayir surette alenen ilan etmek olayı saptırmaktır. Defalarca bu hususun gerçeği yansıtmadığı ve tekzip ettiğimiz hususu gerek şifahen gerekse yazılı olarak sektörümüz temsilcileri ile yapılan ikili ve çoklu müzakerelerde dile getirilmiş ise de bu gerçek dışı iftirayı ve yalanı yayan eylem ve davranışlar ahlaksızlıktır, şerefsizliktir. Bunun böyle bilinmesi şarttır…

Her türlü şüpheden ari olarak tekraren bildirmek isterim ki; ne şahsıma ait firmalarım ne ortağı bulunduğum firmalar ne de tüm aile bireylerime ait şirketlerin hiçbirisi başından sonuna kadar karşı durduğum bir husus olan “online” olarak hiçbir ürünü satmamaktadır.

21.5.2018 günü başlatıp 01.06.2018 tarihinde tamamlamış bulunduğum “KORSAN LENSE HAYIR” başlıklı İstanbul – Ankara yürüyüşümde de sonuna kadar mücadele ettiğim, işbu internetten yapılan online ve korsan satışların  önlenmesi yönündeki  mücadelemiz aralıksız sürecektir. Bu dernek yöneticilerinin Yasal  olmayan internet satışları  ile ilgilenmesi gerekirken neden eski defterleri açtıklarını ve neden ortaya asılsız, mesnetsiz gerçek olmayan iddalar attıklarını  gayet iyi bilmekteyim.

Sizlerin tüm yalanlarını tek tek ortaya çıkartıp, yasaların ve optik sektörünün  önünde  hesap verdireceğim.

Saygı ile duyurulur.

H.EROL HARBİ

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.