Şiddetli Göz Ağrısı Korona Virüs Belirtisi Olabilir Mi?

Göz ağrısı yaşayanlar, korona virüs belirtisi olup olmadığını sıklıkla araştırıyor. Peki, şiddetli göz ağrısı korona virüs belirtisi midir? İşte detaylar.

Şiddetli Göz Ağrısı Korona Virüs Belirtisi Olabilir Mi?
25 Nisan 2021 Pazar 15:00

Şiddetli göz ağrısı korona virüs belirtisi midir? Gözden de bulaşabiliyor...

Göz ağrısı yaşayanlar, korona virüs belirtisi olup olmadığını sıklıkla araştırıyor. Peki, şiddetli göz ağrısı korona virüs belirtisi midir? İşte detaylar.

Pandemi döneminde en çok görülen rahatsızlıklardan biri olan göz ağrısı, milyonlarca insanın aklına korona virüs belirtisi midir sorusunu getiriyor.

Mutasyon ile birlikte korona virüs belirtilerinin farklılık göstermesi, vatandaşların virüs kapma endişelerini de artırıyor.

Şiddetli göz ağrısı yaşayanlar, göz ağrısı korona virüs belirtisi midir? Sorusuna yanıt arıyor. Peki, Covid-19 ve göz ağrısı arasındaki ilişki nedir? İşte detaylar.

GÖZ AĞRISI KORONAVİRÜS BELİRTİSİ MİDİR?

Uzun süreli ekranlı aletlere bakmak, gözün refraktif kırma kusuru, göz tansiyonu, konjonktivit, keratit, üveit, optik nörit gibi hastalıklar göz ağrısına neden olabilir.

Göz çevresindeki doku ve organlardan kaynaklanan ağrılar da olabilir. Sinüzit, migren tipi baş ağrısı, diş ağrısı gibi durumlar göz ağrısı gibi algılanabilir.

Korona virüsün en kolay bulaş kaynağı olarak eller ilk sırada yer alsada, virüsün göz yoluyla da bulaştığı bilinmektedir. Bu nedenle göz ağrısı tek başına korona virüs belirtisi sayılmasa da, göz sağlığını koruma büyük önem teşkil etmektedir.

KORONAVİRÜS VE GÖZLER

Korona virüs salgını sırasında hastalığın bulaşmasını önlemek için gözlerin de korunması, en az ağız ve burunun korunması ve ellerin temizliği kadar önemlidir.

Bazı durumlarda korona virüsün yaygın belirtileri olan kas ağrısı, öksürük, ateş gibi şikâyetler olmasa da korona virüs gözde viral konjonktivit denilen bir tür göz iltihabı yapabilir. Gözde kızarıklık, kaşıntı, sulanma, çapaklanma, yanma veya batma gibi şikâyetler oluştuğunda bir göz hekimine başvurulması gerekmektedir.

Aşağıdaki önlemlerle gözden oluşabilecek bulaş riski önemli ölçüde azaltılabilir.

-Ellerin temizliğinden emin olmadıkça ellerle gözlere dokunmak, gözleri ovmak ve kaşımaktan kaçınılmalıdır.

-Göze yabancı cisim kaçtığından şüpheleniliyorsa önce el temizlini doğru yapıp sonrasında göze dokunulmalıdır.

-Göz temizliği için mendil, pamuk gibi ürünler kullanılmamalıdır.

-Göze istemsiz olarak dokunulabildiği için eller sık sık, 20 saniye boyunca yıkanmalıdır.

-Maskeler gözlükte sık buharlaşmaya neden olduğundan gözlük temizliğine önem verilmelidir.

-Kontak lens kullanılıyorsa bu dönemde özellikle günlük lens kullanımı tercih edilmeli, kontak lensi takıp çıkarırken de el ve göz hijyenine özellikle dikkat edilmelidir.

Kaynak: www.ensonhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.