Sempozyumun Büyük Beğeni Toplayan Belgeseli!

Sempozyumun Büyük Beğeni Toplayan Belgeseli!
26 Ekim 2015 Pazartesi 14:46


19-20 Ekim 2015 tarihleri arasında Cumhuriyet Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından, Sivas'ın optik üzerine yaptığı atılımlarla ilgili bilgiler vermek ve Optisyenlik Programı öğrencilerinin eğitimine destek olmak amacı ile “Optik Şehri Sivas 1. Optisyenlik Sempozyumu” anılan üniversitenin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.

Bu sempozyumda; EGE Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın K. Nuri GİZER konuşma ve sunum yapmıştır.



Yapmış olduğu sunumunun ardından da; kısa bir belgesel niteliğinde olan ‘’Kornea İkilisi’’ adı altında çocukken Aşık Veysel’in gözlerinin görmediğini öğrenmesi üzerine, Göz Hekimi olan Sayın Prof. Dr. Sait EĞRİLMEZ'in, kornea nakli yapılan Cem CANSIZ ile hikayesi üzerinden kornea ve organ naklinin hayati önemini gözler önüne seren video da katılımcılara sunulmuştur.

Türkülerde hekimlik konusunu inceleyen, Sivaslı Göz Hekimi Prof. Dr. Sait EĞRİLMEZ hocamızın belgesel tadındaki videosu büyük beğeni toplamış ve alkış almıştır.

Videoyu aşağıda sunarız.






İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Taylan KÜÇÜKER - 9 yıl önce
Sayın Sait hoca Aşık Veysel yüzünden göz hekimi olmaya karar verdiğini söylüyor.
Kuş olsan da kurtulamazdın elimden
Eğer görsem idi göz ile seni
Dağlar çiçek açar Veysel dert açar
Yeter artık yumma gözün kör gibi(Âşık Veysel )