Medula Optik ve Eczanelerde Kriz Yaşanıyor!

Kış saat uygulamasının ertelenmesi nedeni ile yaşanılan sorunlar bir türlü bitmiyor. Bu kez Medula sistemi çöktü.

Medula Optik ve Eczanelerde Kriz Yaşanıyor!
27 Ekim 2015 Salı 08:53


Kış saat uygulamasının ertelenmesi nedeni ile yaşanılan sorunlar bir türlü bitmiyor. Bu kez Medula sistemi çöktü.

Medula sistemi nedir?


Medula optik ve Medula eczane sistemleri saat farkı nedeni ile sorunların yaşanmasına neden olduğundan dolayı şuan için kullanılmıyor.

Medula sistemi nedir?

Medula sistemi artık SGK tarafından yapılan online reçete sistemine verilen isim. Artık elinizde reçete ile gitmiyor ve sisteme tanınan reçeteniz ile Medula sisteminden ilaçlarınızı ve gözlüklerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısı ile bugün ilaç almak için gidenler Medula sisteminin mağduru oldular. Medula sistemi çöktü! Yapılan açıklamada şöyle denildi: "SGK Medula Provizyon Sistemi reçete girişinde, reçete düzenleme tarihi 26 Ekim 2015 tarihli olmasına karşın, sistemin reçete tarihini 25 Ekim 2015 olarak algılamasından dolayı reçete girişi yapılamamakta ve ekrana 'İleriye dönük fiyat hesaplaması yapılamaz' uyarısı yansımaktadır. Konu ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptığımız görüşmede, teknik bir sorun olduğu ve en kısa sürede giderileceği bilgisi alınmıştır. Dünya ülkeleri dün sabaha karşı 04.00 itibariyle, kış saati uygulamasına geçti.

Ancak, Türkiye, 1 Kasım 2015 günü gerçekleştirilecek seçimleri bahane edilerek, kış saati uygulamasını erteledi. Dün sabah ülke genelinde saat karmaşası yaşandı.

Kaynak: sondakika-haber.org


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.