Şanlıurfa'da 50 Hastanın Göz Kapağı Düzeltildi

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İlker İncebıyık, bir yıllık süre içinde göz kapağı düşüklüğü sebebi ile kliniğimize başvuran yaklaşık 50 hastanın başarılı bir şekilde tedavi edildiğini ve hastaların artık il dışına gitmelerine gerek olmadığını söyledi.

Şanlıurfa'da 50 Hastanın Göz Kapağı Düzeltildi
25 Ocak 2018 Perşembe 10:44

Göz Kapağı Düşüklüğü (pitozis) Nedir?
Göz kapağı düşüklüğü; kapağın normal seviyesinin altında bulunması durumudur. Daha çok yeni doğan bebeklerde ve yaşlılarda görülmekle birlikte her yaşta görülebilen göz kapağını kaldıran kaslardaki zayıflama ya da yerinden ayrılma ile ilgili bir hastalıktır.

Göz Kapağı Düşüklüğünün Nedenleri Nelerdir?
Yeni doğanlarda görülen göz kapağı düşüklüğü sinir ve kas gelişim bozukluğuna bağlı iken yaşlılarda görülen göz kapağı düşüklükleri çoğunlukla kasın tutunma yerinden ayrılması ile ilişkilidir. Bunun dışında sinir felçlerine, miyastenia gravis gibi kas hastalıklarına ve göz kapağındaki kitlelerin yerçekimi etkisine bağlı olarak da göz kapağı düşüklükleri görülebilir.

Göz Kapağı Düşüklüğünün Tedavisi Nelerdir?
Göz kapağı düşüklüğünün tedavisi çoğunlukla cerrahidir. Çocuk hastalar dışındaki yaş grubunda lokal anestezi yeterlidir, çocuklarda ise genel anestezi tercih edilir. Göz kapağını kaldıran etkisi zayıflamış kas tamir edilir ya da göz kapağı askı yöntemi ile kaldırılır. Özellikle yeni doğanlarda ve çocuklarda görülen göz kapağı düşüklükleri göz tembelliğine neden olabileceğinden tedavisi önceliklidir. Yaşlılığa bağlı görülen göz kapağı düşüklükleri ise görüş alanını daraltır, kişinin yorgun görünmesine neden olur ve ileri vakalarda görmeyi sağlamak için baş pozisyonun değişmesine sebep olabilir.

Ameliyat Sonrası Süreç Nasıldır?
Hastaların çoğunluğu lokal anestezi ile ameliyat edildiği için genellikle aynı gün taburcu olurlar. 1 hafta sonraki kontrollerinde dikişleri alınır. 3 günlük dinlenme periyodunun ardından hastalar günlük işlerine geri dönebilirler.

Kaynak: Medyaurfa.com
 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.