Sahte Gözlük Nasıl Anlaşılır?

Aslında, gözlüğü elinize aldığınız anda kalitesiz bir gözlük olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Ne yazık ki, büyük bir özenle yapılmış sahte ürünler var. İnsanları paralarını almak isteyen kalpazanlar, bu ürünleri bireysel olarak aslına uygun bir şekilde üretebiliyor. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda var.

Sahte Gözlük Nasıl Anlaşılır?
12 Ağustos 2018 Pazar 11:35

Sahte gözlükleri anlamak için bakmanız gereken en önemli yer kesinlikle camdır. Cam üzerinde kabartma ve kabarcık olmamalıdır. Bir kabarcık varsa, bu sahte olduğuna dair önemli bir işaret olabilir. Gözlüklerin esnekliğinin de dikkat edilmesi önemlidir. Orijinal gözlük camları kesinlikle gerilmez ancak sahte gözlüklere gerilir. Camlar esneme yapıyorsa, %100 daha sahtedir. Başka bir yöntem de büyüteç kullanmaktır.
Kullanmak için. Pencerelerin içinde ve dışında yakınlaştırma ile kalite farkını anlayabilirsiniz. Görüntü bu yakın çekim sırasında bozulursa, sahte olduğu önemli bir bulgu olabilir.
 
Sürüş Sırasında Güneş Gözlüğü Kullanabilir miyim?
 
Araç ya da bisiklet sürüşü sırasında güneş gözlüğü takmak için temel olarak hiçbir dezavantaj yoktur. Ancak, dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunlardan biri gözlüklerin çerçevesinin kalınlığıdır. Daha kalın bir çerçeveye sahip gözlükler görüş alanını azaltır. Bu nedenle sürüş sırasında, ince çerçeveli bir model seçmek daha sağlıklı olacaktır.
           
Güneş gözlüğü aslında daha fazla sağlık amaçlı kullanılması gerekirken, onlar daha şık olmak için satın alınır. Bu, gözlük seçiminin ve gözlüklerin tasarımının çok önemli olmasını sağlar.

Önce önemli olan yuvarlak yüzlerden bahsedelim. Yuvarlak yüzlü insanlar yuvarlak gözlük kullanmamalıdır. Bu çok uyumlu olmaz. Yuvarlak yüzlere, kare veya dikdörtgen cam gözlük daha iyi bir görünüm sağlayacaktır. Bu yüzünüzü daha uzun görünmesini sağlar. Kalp şeklinde yüz konturları olan insanlar için yuvarlak gözlük kullanmak iyi değildir. Seçim için doğru gözlük modeli, alt çerçeveli gözlük modelidir.
Oval yüzler için her türlü gözlük uygundur. Bu açıdan oldukça şanslı olan Oval yüzler kolayca seçilebilir.
 
Kaynak: Güncel Haber
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.