'Sağlık Personeli Alımlarının 20 Bine Çıkarılması İçin Görüşmeler Devam Ediyor'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ personel alımları hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Akdağ açıklamalarında, bu yıl 12 bin sağlık personeli alımının yapılacağını ancak bu sayının 20 bine çıkarılması için görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

'Sağlık Personeli Alımlarının 20 Bine Çıkarılması İçin Görüşmeler Devam Ediyor'
02 Şubat 2017 Perşembe 09:12

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaret etti. Metin Memiş Sağlık Bakanı Akdağ'a sağlık çalışanlarının sorunlarını iletti. Metin Memiş Sağlık Bakanı Akdağ'a gerçekleştirdiği ziyaretinde şiddetin önlenmesi, yıpranma payının hayata geçmesi, performans sisteminin yeniden düzenlenmesi gibi konularda talepleri iletti.

Bakan Akdağ ise açıklamasında yıpranma payı konusunda çalışmaların sonuna gelindiğini, şiddetin önlenmesi için de hastanelerde x-ray cihazı uygulamasının belirlenmiş pilot bölgelerde başlayacağını ifade etti.

Metin Memiş ayrıca performans sisteminin değişmesi yönündeki talepleri Bakan'a iletti. Ayrıca Bakan Akdağ'a Bireysel Emeklilik Sistemi hakkında ki taleplerde iletildi. Metin Memiş Bireysel Emeklilik Sistemi hakkında Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki 100 TL’lik Bireysel Emeklilik Katkı Payına devletimizin verdiği 25 TL’lik katkıya, Sağlık Bakanlığı’nın 25 TL’lik ek katkı sağlamasını istiyoruz. Bu katkı ile sağlık çalışanlarımızın emekli olduklarında da daha iyi bir yaşam standardı yakalamasını istiyoruz” dedi.

TRT Haberin aktardıklarına göre Sağlık Bakanı Recep Akdağ yıpranma payı hakkında da açıklama yaptı. Bakan Akdağ ilgili konu hakkında sona gelindiğini söyleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yıpranma payının tüm sağlık personellerini kapsayacak şekilde hayata geçmesi için yetkili kurullarda dile getirdiğini belirtti. Ayrıca Baka  Akdağ, ekonomi yönetimi ile de görüşerek konunun sonuçlandırılacağını ifade etti.

Sağlık Personeli Alımlarının 20 Bine Çıkarılması 

Bakan Akdağ, yalnızca hekimler için değil tüm sağlık personelleri için mesleki mali sorumluluk sigortası yaptırılmasına da olumlu yaklaştıklarını ifade etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ sağlık alanında bu yıl Maliye Bakanı onayı doğrultusunda 12 bin personel alımı yapılacağını ancak bu sayının 20 bine çıkarılması için görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.


Kaynak : kamupersoneli.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.