“Sağlık İl Müdürlüğü Korsan Gözlük Satanları Denetlemiyor”

Piyasada satılan ucuz ve kalitesiz güneş gözlükleri yeteri kadar Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yeteri kadar denetlenmesi yapılmadığını ifade eden Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği Başkanı Vahap Efe, korsan gözlük satışı yapan yerlerin denetlenmesini istediklerini söyledi.

“Sağlık İl Müdürlüğü Korsan Gözlük Satanları Denetlemiyor”
31 Mart 2018 Cumartesi 13:33

Efe, “Piyasada satılan ucuz ve kalitesiz  güneş gözlükleri yeteri kadar Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yeteri kadar denetlenmesi yapılmıyor.  Şu anda şehrimizin her tarafından cami önlerinde ve caddelerde satılan güneş gözlükleri ve yakın gözlükleri tamamen insan sağlığına zararlı olmakla birlikte bunun hiçbir denetlenmesi Sağlık İl Müdürlüğü yapmıyor. Buda insanlarımızı olumsuz yönde ekliyor. Sağlık İl Müdürlüğü duyarlı olduğu bir tarafı yoktur. Yetkililerin bu konuya el atılmasını istiyoruz. Ülkemize kayıt dışı gelen bu emtialar camii önlerinde, köşe başlarında işportada, altgeçitlerde vs. yerlerde satılarak halkımızın eğitim eksikliği ve bilgisizliğinden faydalanarak insan sağlığının yok sayılmasıdır. Korsan gözlük satışı yapan yerlerin denetlenmesini istiyoruz. Sağlık Müdürlüğü, bu işin üzerine eğilmeli. Gözlükçüler denetleniyor ama dışarıda korsan olarak satış yapan yerlere denetim yok. Güneş gözlükleri uluslararası standartlara göre üretilmesi göz ve görme sağlığını korur, göz ve yüzün yaralanmalara karşı emniyetini  güvenliğini sağlar.“  dedi

Kalitesiz Güneş Gözlüğü Almayın
Vatandaşların gözlük alırken kaliteli, tescilli ve standartlara uygun bir yerden gözlük almaları gerektiğini belirten başkan Efe,  kullanılan güneş gözlüklerinde ultraviyole filtresinin bulunmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Efe,” Güneş gözlüklerinin camında eğer çizikler varsa bu çizikler güneş ışınlarının cam içerisinde yansımalara yol açar. Bunun yanında güneş gözlüğü alırken yüze oturmasına dikkat edilmesi gerekir. Çünkü güneş gözlüğü eğer gözümüzü dışarıda bırakacak kadar küçükse, dışarıda kalan kısımlarda göze yine ışık gelecektir. Bu gelen ışıklar normalden daha fazla zarar verecektir. Vatandaşlarımız gözlük alırken kaliteli, tescilli ve standartlara uygun bir yerden gözlük almalıdır. Kullandığımız güneş gözlüklerinde ultraviyole filtresinin bulunmasına dikkat edilmelidir. Gözlerimiz ultraviyole filtresinin ışınlarına maruz kaldığı zaman çeşitli derecede rahatsızlıklara yol açabiliyor. Gözlük, bizim için bir aksesuarın ötesinde olmalıdır.”

Kaynak: Milletinsesi.com.tr
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.