Sağlık Bakanlığı tartışmaya son verdi!

Optisyenlik müesseselerine rahat nefes aldıracak belge, Sağlık Bakanlığı’ndan çıktı.

Sağlık Bakanlığı tartışmaya son verdi!
04 Ağustos 2014 Pazartesi 12:00

 

Optikgazete.com Özel Haber

 

Sağlık Bakanlığı tarafından 31.07.2014 tarihli, 78489059-0.02.0.11.07/511.17 sayılı evrakla birlikte, 28886 sayılı Resmi Gazetece Yayımlanan Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmelik ile optisyenlik müesseselerinin ruhsat alması ve denetlenmesi sırasında Kanun’un ve Yönetmeliğin yeterince iyi anlaşılmamasından kaynaklı tereddütlerin sonuca kavuşmasında önemli bir adım atıldı.

Ruhsat verme ve denetlenme konularında yaşanan tereddütlere son verecek bilgiler, açık ve net biçimde Sağlık Bakanlığı tarafından bir kez daha kayda geçirildi.

Reçete saklamak zorunlu değil!

Kanun’un 12’nci maddesi ile Yönetmeliğin 19’uncu maddesinde yer alan hükümlere istinaden, denetlemelerde optisyenlik müesseselerinden talep edilen gözlük ve kontak lens reçetelerinin, müesseselerce saklanmasının zorunlu olmadığının altı bir kez daha çizildi. Buna göre kontak lens ve gözlük reçetelerinin tarih sırasına göre deftere kaydedilmesi yeterli olacak.


Fiş ve fatura müesseselerin ticari sırrıdır


Daha öncelerde müesseselerden istenen stok, fiş, fatura bilgileri ticari sır olarak kabul edildiğinden artık bu tip bilgilerin tamamı müesseselerden talep edilmeyecek. Denetim gününe ait faturalar ve reçete kayıtları karşılaştırılarak yapılan tespit yeterli sayılacak.

İnternet üzerinden lens ve gözlük satışı yasak!

5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun gereği yalnızca optisyenlik müesseseleri tarafından satışı yapılabilecek her türlü lens, numaralı gözlük camları, optik görme gereçleri ve gözlük çerçevelerinin internet üzerinden e-ticaret yoluyla satışının yapılmasının mümkün olmadığının altı bir kez daha çizildi.



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.