Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun

Bugün Regaip Kandili, üç aylar başladı. Recep ayının 4'ünde kutlanan Regaip Kandili, Müslümanlar tarafından ibadetle geçirilecek.

Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun
22 Mart 2018 Perşembe 09:41

19 Mart 2018 Pazartesi günü üç aylar başladı, mübarek üç aylar içerisindeyiz. İlk kandil ise Regaip Kandili. Recebin ilk Cuma gecesine Regaip gecesi denir. Perşembeyi, Cumaya bağlayan gecedir.
 
Bugün kutlanan Regaip kandilinin ardından diğer kandiller şu tarihlerde kutlanacak;
 
Miraç Kandili 13/14 Nisan 2018, Cuma'yı Cumartesiye bağlayan gece

Berat Kandili 30 Nisan/01 Mayıs 2018, Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece

Mevlid Kandili 19/20 Kasım 2018, Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece
 
 
Regaip Ne Demektir ve Önemi Nedir?

Regaib, Arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir.
 
"Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey demektir.
 
Regaib kelime manası olarak pek çok ihsan demektir. Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Cuma gecesine denk gelmesi sebebiyle de bu Regaib kandili önemli ve özeldir. 
 
Tüm Müslüman aleminin Regaip Kandili mübarek olsun.
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.