Reçetede Ürün İsimleri Yazılması Uygun Değildir!

Gözlük ve kontak lens reçetelerinde optik ürünlerin isimlerinin yer almaması gerekiyor.

Reçetede Ürün İsimleri Yazılması Uygun Değildir!
10 Şubat 2015 Salı 15:28


Dikkat! Reçetede Ürün İsimleri Yazılması Uygun Değildir.


Gözlük ve kontak lens reçetelerinde optik ürünlerin isimlerinin yer almaması gerektiğiyle ilgili yazı çok açık ve net...

Göz hastalıkları uzmanları tarafından yazılan reçetelerde optik ürünlerin marka ve model isimlerinin bulunmasıyla ilgili sorun tüm optik sektörünü yakından ilgilendirmektedir. Bu kapsamda bazı göz hastalıkları uzmanlarının düzenledikleri reçetelere sıklıkla optik ürünlerin isimlerini de yazdıkları görülmektedir.

Bu konuyla ilgili Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu'nun yaptığı bildirime cevaben T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı tarafından yayınlanan yazı duruma açıklık getirmektedir. Söz konusu yazıda bir yanda reçetelerde bulunması uygun bilgiler verilirken, diğer yanda optik ürünlerin isimlerinin yazılmasının uygun olmadığı da Tıbbi Deontoloji Nizamnamesinin 8. Maddesi hükmüne dayandırılarak net olarak bildirilmiştir.

Buna göre reçetede teşhis ve tedaviye ilişkin bilgilerin yanı sıra reçeteyi düzenleyen hekimin adı, soyadı, adresi, ihtisas şubesi, akademik unvanı ve muayene gün ve saatinin yazılabileceği belirtilmiştir ve "bu bilgilerin dışında optik ürünlerin marka ve model isimlerinin yazılması uygun değildir" ibaresine yer verilmiştir.

İllerin kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler, tıp merkezleri ve özel polikliniklerde görev yapan göz hastalıkları uzmanlarının bilgilendirilmesi konusunda yazılmış bu yazıyı, optik mağazaların da görebilmesi açısından aşağıda paylaşıyoruz.








 


 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.