Quadro: İlk Yerli Akıllı Gözlük!

Yerli üretici Quadro giyilebilir teknolojilere daha fazla yatırım yapıyor.

Quadro: İlk Yerli Akıllı Gözlük!
14 Ocak 2015 Çarşamba 08:17


Tablet, PC ve Giyilebilir Teknoloji pazarlarının önemli yerli üreticisi Quadro'nun giyilebilir teknoloji ürünleri genişledi.


Türk halkının teknolojiye olan ilgisi yüksek olsa da, ne yazık ki geçtiğimiz yıllarda bu konuda yeterince yerli Ar-Ge ve markalaşma çabasının olmaması piyasada dev bir boşluk yarattı. Özellikle geçtiğimiz yıllarda bu alanda yer almak isteyen firmaların, tüketicinin taleplerinin karşılayamaması akıllarda yerli mala karşı negatif bir imaj oluşturdu.


Hızla değişen teknoloji dünyasında, 1 yıl önce popüler olan teknolojiler kısa sürede tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamayacak hale geliyor. Bu devirde inovasyon ve Ar-Ge tüketicinin ihtiyaçlarını canlı tutabilmek için şirketlerin ellerindeki en iyi silahlar. Akıllı telefon ve tabletlerden sonra tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamak için akıllı saatler ve akıllı gözlükler de önemli hale geldi. İçinde bulunduğumuz yeni dünyada, şirketler tüketicilerin günlük sorunlarını çözerek ayakta kalabiliyor. Hızla büyüyen, akıllı cihaz pazarındaysa Türklerin de sesi duyulmaya başladı. Adını ünlü fizikçi Nikola Tesla'dan alan Tesla Teknoloji, isim babasının izinden giden işler yapıyor.


Tesla Teknoloji'nin oluşturduğu Quadro markası, ülkemizde bilgisayardan, giyilebilir teknolojilere kadar birçok konuda ürünler üretiyor.

 

Akıllı Saat Pazarında Hızlı Yükseliş Akıllı Gözlükler Yolda


 

Akıllı saatler, son zamanların en merak edilen teknolojileri arasında yer alıyor. Tüketicinin bu cihazlarla ilgili beklentileri yüksek. Büyük markalarsa, rekabet dolasıyla tüketicinin istediği tüm özellikleri tek bir üründe sunmuyor. Quadro akıllı saat ürünleri, Türk kullanıcılarının isteklerine cevap veren özellikleriyle kısa sürede pazarda büyük bir yere sahip oldu. 2014 yılının Kasım ve Aralık ayında Quadro akıllı saatler 3800 kişinin bileğine ulaştı.



 

Quadro'nun bu hızlı yükselişin arkasında bulunan en büyük yatırımsa, büyük markaların es geçtiği bir boşluğu doldurmasıyla yaşandı. Büyük markalar, rakiplerini pazarda güçsüzleştirmek için sadece kendi ürünlerine uyumlu akıllı saatler sunarken, Quadro piyasadaki tüm akıllı telefonlarla entegre şekilde çalışabiliyor.



Akıllı gözlükler giyilebilir teknolojilerdeki en yeni adım. Şimdilik deneysel olarak satışta olan ürünler için tüketicinin beklentileri üst düzeye çıktı bile. Ülkemizde akıllı gözlük için tüketici taleplerini karşılayacak bir satış bulunmuyor. Quadro piyasadaki bu boşluğu da doldurarak, akıllı gözlük piyasasına da girmeye hazırlanıyor. Üretim aşamasındaki akıllı gözlükler Şubat 2015 itibariyle satışa sunulacak. 2015 yılı içinde de, Türk mühendislerinin elinden çıkmış birçok Quadro marka giyilebilir teknoloji tüketiciyle buluşacak.

 


 

Kaynak: teknolojioku.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.