Progresif (Multifokal) Camı Anlamak

Progresif (multifokal) cam çağın gereğidir, rahatlıktır, konfordur.

Progresif (Multifokal) Camı Anlamak
10 Mart 2020 Salı 16:52

Progresif (Multifokal) Camı Anlamak

40 yaş sonrası “Elektrik yerine mum kullanma” gibi bir inadınız yoksa yakın gözlüğü için her mesafeyi gören “Progresif (multifokal) cam” kullanmalısınız.

NEDEN PROGRESİF?

*Önce ve en önemlisi: İlerlemeyi durdurur. Yakını görememe göz içindeki lensin elastikiyet kaybı, çevresindeki siliyer kasın zayıflamasıdır. Lens açılıp kapanmalı, siliyer kas kasılarak gücünü korumalıdır. Klasik yakın gözlüğünde bu hareketi sağlayamazsınız.

Okurken yazarken, bilgisayara bakarken sabit kalır.

*Uzağı da yakını sadece 40 cm den değil her mesafede görmelisiniz.

*İmajınızı korumalısınız. İmajım bozulur diye yakın gözlüğü takmayan çok insan var. Yakın gözlüğü ve üstten bakarak karizmayı çizdirmeyin.

*Konfor: Çağın gereğini yapmak gerekir. Progresif (multifokal) cam çağın gereğidir, rahatlıktır, konfordur.

*Hareketli yaşam: Hareketli yaşam, cep telefonu, market, gün boyu hızlı davranma gereği Progresif (multifokal) kullanmayı gerektiriyor.

Cep telefonuna ödediğiniz para: Sadece alo demek için almanız gereken telefon yerine çok teferruatlı cep telefonu alıyoruz, çünkü gereken budur. Konforun da bir maliyeti vardır. Yakını her mesafeyi gören Progresif (multifokal) gözlük de mutlaka gereklidir. Ama çok teferruatlı olmayabilir.    

Ahmet Bey, Ayşe Hanım: 100 kişi rahattır, ama feveran eden tek bir kişi bizi etkiler. Bazıların beklentisi fazladır, onlar 18 yaş beklentisi içerisindedir.

Aceleciyiz, sabırsızız, mucizeler bekleriz. Beynin uyumu diye bir olay var bazen bir ay sürebilir.

Hata varsa anlamak kolay: Gözleri tek tek kontrol edin.

*Çeneyi kaldırarak daha iyi görüyorsanız

*Başı eğerek daha iyi görüyorsanız

*Yüzü sağa sola döndürerek görüyorsanız

*Yakını net görmüyorsanız

*Uzakta netlik az ise camınızda sorun vardır. Plaketi olan çerçeve seçerseniz bunların hepsinin telafisi mümkündür.

Evde çevirmeli sabit telefon kullanmıyor cep telefonu kullanıyorsanız gözlüğünüz de mutlaka Progresif (multifokal)  camlı olmalıdır. Hareketli yaşam bunu gerektiriyor. Gözlük alırken “Mavi korumalı cam” olayını unutmayın.

Dr. Selim Hüsrevoğlu

Göz Hastalıkları Uzmanı


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.