Pandemi İle Mücadelede Hastaneler Yalnız Bırakılmadı

Opak Lens, pandemi sürecinin ilk başından itibaren uygulamaya aldığı tedbirlerle sektörüne de öncülük etti.

Pandemi İle Mücadelede Hastaneler Yalnız Bırakılmadı
29 Ağustos 2020 Cumartesi 12:23

Pandemi sürecinin ilk başından itibaren uygulamaya aldığı tedbirlerle sektörüne de öncülük eden Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı H. Erol Harbi bugün Sabah ve Takvim gazetelerinde haber oldu. 

Pandemiyle mücadelede hastaneler yalnız bırakılmadı.


Çin’in Vuhan kentinde çıkan salgının Asya sınırlarını aşıp halk sağlığını dünya genelinde tehdit eder duruma gelmesiyle çoğu ülke bölgesel tedbirler almaya başlamıştı. 11 Mart’ta ilk vakanın gözüktüğü Türkiye’de adım adım uygulanmaya başlanan tedbirlere birçok özel sektör kurumları kendi düzenlediği uygulamalarla pandemiyle mücadeleye destek oldu.

Habere için lütfen görsele tıklayınız


33 ilde toplam 47 deposuyla Türkiye'nin en hızlı optik cam ve kontak lens dağıtıcısı konumunda bulunan Opak Lens, pandemi sürecinin ilk başından itibaren uygulamaya aldığı tedbirlerle sektörüne de öncülük etti. Dünya Sağlık Örgütü pandemi ilan etmediği halde, iş ortaklığı gerçekleştirdiği Çin ve Kore şirketlerinden Covid-19 hakkında tüm bilgileri toplayarak eylem planı oluşturan Opak Lens, karantina uygulaması nedeniyle mağazalarını açamayan ve gelir kaybı yaşayan, Türkiye genelinde hizmet verdiği 7000'i aşkın optik mağazaya duyuruda bulunarak açık hesap çalıştığı firmaların Nisan ayı ödemelerini erteleyerek onlara da büyük destek verdi.

Pandemi sürecinde sosyal sorumluluk projelerine hız veren ardı ardına proje geliştiren şirket, sağlık çalışanlarının kullanabilmesi için 10 hastaneye 100'er adet buğu önleyici cam bezi hediye etti. Cerrahi maske bulma konusunda sorun yaşanmaya başlamasıyla birlikte bu alana da yatırım kararı alan kurum çok hızlı bir şekilde hareket ederek yüksek standartlarda kaliteli maske üretimi gerçekleştirmeye başladı.

Sağlık açısından büyük risk teşkil etmesi ve kanunen de yasak olmasına rağmen internetten korsan lens satışının devam etmesi üzerine 2018 yılında İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen ve bu konuda farkındalık oluşmasını sağlayan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi "Biz 500 çalışanımız ve hizmet verdiğimiz binlerce optik mağazasıyla büyük bir aileyiz. Attığı her adımı ülkesini ve milletini düşünerek atan bir kurumuz. Sadece son 5 yılda 6000'den fazla optisyenlik müessesesi çalışanına kendi şehirlerine giderek seminerler verdik. 1500 optisyenlik programı öğrencisine üniversitelerinde seminerler verdik. Pandemi süresince tüm imkanlarımızı seferber etmeye çalıştık. Optisyenlik mağazalarımızın ihtiyaç duyduğu, maske, temassız termometre, %80 alkol oranlı dezenfektan gibi ihtiyaçlarını piyasanın yarı fiyatına onlara ulaştırdık. Optisyenlik mağazalarımızın rekabet etmek zorunda kaldığı global markalar karşısında güçlü olması adına elimizden gelen tüm desteği verdik ve vermeye de devam ediyoruz. 'dedi.

Cezaların caydırıcı olmamasından kaynaklı İnternetten korsan lens satışının halen sürdüğünü vurgulayan Erol Harbi "Pandemi sürecinde internetten korsan lens satışı %20' den %40'a fırladı. İnternetten sahte,kaçak ve süresi geçmiş lenslerin satışı olabileceğinden son derece sağlık açısından tehlikeli. Çünkü bir denetim yok, her türlü suistimale açık. Bunun yanında optisyenlik mağzalarımızı hem ekonomi hem de prestij boyutunda etkiliyorlar. İnsanlar,internette madem bu kadar ucuz siz de neden yüksek diye optisyenlik kurumları hakkında yanlış düşüncelere kapılıyorlar "şeklinde konuştu.

Sabah gazetesi için lütfen tıklayınız


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.