Pandemi Döneminde Kontak Lens Kullanımı Artış Gösterdi

Op. Dr. Deniz Marangoz, "Öncelikle yapmanız gereken bir göz doktoruna muayene olmak.

Pandemi Döneminde Kontak Lens Kullanımı Artış Gösterdi
24 Nisan 2021 Cumartesi 15:00

"Pandemi döneminde kontak lens kullanımı arttı"

Pandemiyle birlikte hayatın olmazsa olmazı haline gelen maske kullanımı ile gözlüklerde buharlanma yaşanması kontak lenslere ilgiyi artırdı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Göz Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Deniz Marangoz, "Pandemi döneminde gözlükler hem hijyen hem de konfor açılarından dezavantajlı bir durum aldı. Bu dönemde kontak lenslere talep oldukça arttı" dedi.

Gözlük kullanıcılarının buğulanmadan çok rahatsız oldukları için kontak lense yöneldiklerini dile getiren Op. Dr. Deniz Marangoz, "Gözlük, kontak lense göre daha sağlıklı bir seçenek gibi görünse de, pandemi sürecinde sürekli buharlanan camları silmek için sık sık temasta bulunmak gözlüğü dezavantajlı hale getirdi. Pandemi döneminde kontak lens talebinde ciddi bir artış yaşanıyor. Kurallara uyulması koşuluyla kontak lens pandemide daha sağlıklı ve güvenilir bir seçenek olabilir. Kontak lensi takmadan ve çıkarmadan önce mutlaka ellerin 20 saniye süreyle sabunlu su ile yıkanması gerekiyor. Kontak lensler sabah takılıp, uyumadan önce ise mutlaka çıkarılmalıdır" diye konuştu.

"HER HASTAYA KONTAK LENS ÖNERMİYORUZ"

Kontak lenslerin reçetesiz satılmadığını söyleyen Op. Dr. Deniz Marangoz, "Öncelikle yapmanız gereken bir göz doktoruna muayene olmak. Muayene esnasında yaptığımız ölçümlerle gözün yapısını, çapını, numarasını ve kuruluk derecesini tespit ediyoruz. Farklı tasarımlar ve farklı çaplarda kontak lensler bulunduğu için hastanın gözüne uygun kontak lensleri reçete ediyoruz. Kullanmaya engel bir durum saptadığımız hastalara lens öneremiyoruz. Alerjisi olan kişilerde ya da arada sırada lens kullanmayı planlayan kişilerde ise günlük tek kullanımlık lensler öneriyoruz. Bunun yanı sıra, iki haftalık ve aylık lensler mevcuttur. Bu süre sonunda mutlaka atılması ve yeni lens paketine geçilmesi gerekir. Olduğundan daha uzun süreli kullanmak gözlere kalıcı zarar verebilir" uyarısında bulundu.

"KONTAK LENSLER TÜM GÖZ BOZUKLUKLARINI DÜZELTİR"

Göz bozukluklarının hepsinin lensle düzeltilebildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Marangoz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hipermetrop, astigmat ve miyop gibi bütün göz bozukluklarını düzelten kontak lensler mevcut. Hastanın ihtiyacına ve göz yapısına göre uygun kontak lensleri belirliyoruz. Muayene sonucunda önerdiğimiz kontak lenslerin hepsi kaliteli ve güvenilirdir. Doktor tavsiyesi olmadan alınan lenslerin ise gözünüzde kuruluk, alerji, iltihap ve gözü kaybetmeye kadar gidebilecek sıkıntılara yol açabileceğini unutmamalısınız. Lensler gözdeyken kesinlikle denize havuza girilmemesi gerekiyor. Kurallara uyulduğunda kontak lens, sağlıklı ve güvenilir bir seçenektir."

Kaynak:www.hurriyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.