Oylama Hedefimiz: Daha Çok Kişiye Ulaşmak

Üye olma ve oy verme işlemleri bizim tarafımızdan sürekli kontrol edilerek haksızlığa meydan verilmemektedir.

Oylama Hedefimiz: Daha Çok Kişiye Ulaşmak
10 Mart 2015 Salı 10:18

Oylama Hedefimiz: Daha Çok Kişiye Ulaşmak


Optik Gazete olarak iki yıldır düzenlediğimiz video yarışmalarında amacımız gözlük ve kontak lens hakkındaki gerçekleri, siz optik sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencileri gözünden topluma aktarmak ve daha çok kişiye ulaşarak, daha çok kişinin bu konuda bilgi sahibi olmasını sağlamaktır.

Bu seneki yarışmayı düzenlemekteki amacımız göz sağlığı açısından vazgeçilmez olan numaralı gözlük, kontak lens ve güneş gözlüklerinin sağlık ürünü olduğunu ve kesinlikle doktor muayenesi sonrasında Optik Mağazalardan alınması gerektiğini anlatmak ve toplumumuzda bu yönde bir farkındalık oluşturmaktır. Sizler tarafından emek verilerek çekilen videoların mümkün olduğu kadar çok kişi tarafından izlenmesini sağlayarak bu yönde toplum göz sağlığına hizmet etmektir.

Video yarışması katılımcılarının video çekerken ve oylarını arttırmaya çalışırken gözetmesi gereken en önemli konu daha çok kişiye, göz sağlığı açısından vazgeçilmez olan numaralı gözlük, kontak lens ve güneş gözlüklerinin sağlık ürünü olduğunu ve kesinlikle doktor muayenesi sonrasında Optik Mağazalardan alınması gerektiğini anlatmak olmalıdır.

Bu bakımdan yarışma katılımcıları oy toplarken aynı kişiden birçok oy almak yerine, videosunu daha çok kişiye izlettirerek farklı kişilerden oy almayı hedeflemelidirler.

Video yarışmamızdaki oylama sisteminin işleyişine de bu şekilde kurgulanmıştır ve bir kişiden daha çok sayıda oy alma kısmı aşağıda anlatılan yöntemlerle engellenmektedir.

Oy vermek isteyen her kişi mutlaka bir isim ve e-mail ile üye olmak zorundadır ve e-mail adresine gelen onay linkini tıklayarak gerçek bir kişi olduğunu doğruladıktan sonra yarışma sayfasından kullanıcı adı ve şifresi ile girerek istediği videoya sadece bir kez oy verebilecektir.

Bu kişi isterse diğer videolara da sadece 1 er kez oy verebilecek fakat sistem aynı videoya 2. oyu kabul etmeyecektir.

Burada genelde kişisel bilgisayarlarda kullanılan sistem dinamik IP olduğu için modemi açıp kapatarak her seferinde başka bir IP ile aynı videoya defalarca oy verme yoluna giderek oy verilebilmektedir. Fakat sistemimizde aynı kullanıcı adıyla ve farklı IP'ler ile yapılan oylamalar saati ve dakikası ile görülmektedir. Zaten işleyişe üyelik sistemi getirmemizin nedeni budur.

Bu mükerrer oylar her akşam düzenli olarak silinmekte ve o videonun gerçek oy oranı yazılmaktadır, bu konuda oluşabilecek itirazlara mahal vermemek için de bu kayıtlar düzenli bir şekilde tarafımızdan tutulmaktadır.

Üye olma ve oy verme işlemleri bizim tarafımızdan sürekli kontrol edilerek haksızlığa meydan verilmemektedir. Bu konuda ısrar ederek aynı çalışmalara devam eden katılımcılar uyarılarak, buna son vermeleri istenecek, aksi takdirde yarışmadan diskalifiye edilecekleri kendilerine bildirilecektir. 

Video yarışması katılımcılarının oy toplarken, bir kişiden çok sayıda oy almak değil, daha çok kişiye videosunu izlettirerek oy almaya çalışması esastır. Bunu sağlamak için kendi çevrenize sosyal mecralar aracılığıyla ulaşarak onların da kendi çevrelerine yaymalarını sağlamak en geçerli yöntemdir. Öğrencilerin kendi okullarının sosyal medya oluşumlarını kullanarak videolarını yaymaları, üyesi oldukları forumlardan destek almaları, çevrelerinde çok kişiye ulaşabilecek yapıları bulup onlardan destek istemeleri amacımız olan daha çok kişiye izlettirme konusunda fayda sağlayacaktır.

Optik Gazete olarak biz de videoları kendi Facebook sayfamızdan yayınlayarak katılımcıların videolarının daha çok kişi tarafından izlenmesini sağlamaktayız.

Tüm yarışmacılara başarılar dileriz.

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.