Oturarak Katarakt Operasyonu

Bursa’da yaşayan 62 yaşındaki Elmas Kartal, KOAH rahatsızlığı sebebiyle uzun yıllar çözüm bulamadığı ‘katarakt’ rahatsızlığından, oturarak yapılan ameliyatla kurtuldu.

Oturarak Katarakt Operasyonu
11 Mart 2018 Pazar 11:00

Sağ gözünde katarakt oluşumu sebebiyle ameliyat olması gereken Elmas Kartal, ancak KOAH rahatsızlığından dolayı sırt üstü yatamadığı için uzun yıllar tedavi olamadı. Son olarak Medicana Bursa Hastanesi Göz Kliniği Op.Dr. Adnan İpçioğlu’na muayene olan Kartal, için oturur pozisyonda ameliyata olmasına karar verildi.

İpçioğlu, “Aslında rutin bir katarakt operasyonu olmasına rağmen, hastanın genel sağlık durumu itibariyle yatamaması ve anestezi alamaması bugüne kadar operasyon geçirmesine mani olmuş. Ama görme kaybı yaşadığı için de mutlaka yapılması gerekiyordu. Genel olarak bu tür ameliyatlar hastanın düz bir ameliyat masasında yatırılarak, doktorun da mikroskobun karşısında oturduğu pozisyonda yapılıyor. Elmas Hanım sadece katarakt değil ağır bir KOAH hastası da olduğu için oturur pozisyonda yapılması gerekiyor” dedi.

KOAH hastası olduğu için göz ameliyatında uyutmadan topikal anestezi ile yapıldığını anlatan İpçioğlu, “Bu tür hastaları sırt üstü yatmasına gerek kalmadan belki de oturur pozisyonda ameliyat ediyoruz. Hastalarımız sırt üstü yattığı zaman nefes darlığı çekebiliyor. Biz de onlara kolaylık göstermeye çalışıyoruz. Çok kısa operasyon gerçekleştiği için rahatına kısa sürede kavuşacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: Mynet.com
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.