Optisyenlik Müesseseleri Kısıtlama Kapsamında Değil

Optisyenlik müesseseleri hafta içi ve cumartesi günleri 10.00 – 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek

Optisyenlik Müesseseleri Kısıtlama Kapsamında Değil
28 Nisan 2021 Çarşamba 21:24

İçişleri Bakanlığı tarafından 26.04.2021 tarihinde yayınlanan Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde Optisyenlik Müesseseleri kısıtlama kapsamında olmayacak.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Valiliklere ve İl Sağlık Müdürlüklerine yapılan bilgilendirme ile optisyenlik müesseseleri hafta içi ve cumartesi günleri 10.00 – 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, pazar günü ve resmi tatil günlerinde müesseseler kapalı olacak. 

1. Bölge İstanbul Optisyen- Gözlükçüler Odası tarafından konu hakkında yapılan açıklamayı dikkatinize sunuyoruz.

Tam kapanma sürecinde;

Optisyenlik müesseseleri hafta içi ve cumartesi günleri 10.00 – 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir, pazar günü ve resmi tatil günlerinde müesseseler kapalı olacaklardır. Konuyla alakalı TİTCK tarafından Valiliklere ve İl Sağlık Müdürlüklerine gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Mesai saatlerine uyulması önem arz etmektedir.

Topkapı SSGM kısıtlı personel ile normal işleyişine devam edecektir.

Medula ekranları açık olacak, dönem sonlandırma ve fatura işlemleri yapılabilecektir.

Nisan dönemi evrakları son gün beklenmeden 3 – 7 Mayıs tarihleri arasında kargo veya elden gönderimi yapılarak teslim edilmelidir. 10 – 11 Mayıs tarihleri idari tatil ilan edildiği için Topkapı SSGM tek personel çalışacaktır. Yoğunluğa sebebiyet vermemek adına evrak teslimlerinin son güne bırakılmamasını önem arz etmektedir.

Kontak lens ve cam tedarik firmaları açık olacak, Cam kuryeleri ilk etapta çift servis yoğunluğun az olması durumunda tek servis ile hizmet vermeye devam edeceklerdir.

Tıbbi Cihaz Kurumu yetkilileriyle yaptığımız online zoom toplantısı neticesinde Türkiye çapında 1635 müessesenin aktarımı gerçekleştirdiği, henüz işlemi tamamlamayanlar için TİTUBB ‘dan aktarım yapılması gereken tekil ürünlerin (UBB’li karekodların UTS’ye aktarılması) 17 Mayıs 2021 tarihine kadar bitirilmiş olması gerektiğinin üstü çizilmiştir. Önümüzdeki kapanma sürecinde optisyenlik müesseselerinin bu aktarımı rahatlıkla bitirebileceklerini dile getirmektedirler.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.