Optisyenlik Hakkında Kanun TBMM'de Gündeme Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Millet Vekili Ecz. Ümit Yılmaz TBMM'de Optisyenlik hakkında kanun ile ilgili konuşma yaptı

Optisyenlik Hakkında Kanun TBMM'de Gündeme Geldi
02 Mart 2022 Çarşamba 09:09

MHP Milletvekili Ümit Yılmaz Optisyenlik Kanunu Hakkında TBMM’de bir konuşma yaptı

MHP Milletvekili Ümit Yılmaz, Optisyenlik hakkındaki kanun belirli bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiş olduğunu 22 Marta yürürlüğe girecek iptal kararından önce optisyenlerin hak ve hukukunu korumak adına düzenlemeler yapılması gerektiğini TBMM genel kurulunda dile getirdi.

Konuşmanın tam metni:

"Halk sağlığının önemli bir paydaşı olan optisyenlerin hak ve hukukunu düzenleyen Optisyenlik Hakkında Kanun'un bazı maddeleri Anayasa Mahkemesinin 29/4/2021 tarihli Kararı'yla iptal edilmiştir.

Bu kararla beraber, bazı yurt dışı ortaklı optisyen zincirlerinin Mecliste ve kamuoyunda lobi faaliyetleriyle sayıları 9 bine varan diğer optisyenleri baypas etmeye çalıştıkları, kendi şirket menfaatlerini önceleyen ve toplumun göz sağılığını geri plana atarak tekel oluşturacak çalışmalar yaptığı gözlemlenmiştir.

Resmî Gazete'de yayınlandığı tarih itibarıyla 22 Mart 2022'de yürürlüğe girecek olan iptal kararından önce Meclisin, Anayasa'ya uygun yasal düzenlemeleri yapıp optisyenlik hakkında kanunu toplum sağlığını önceleyen, optisyenlerin hak ve hukukunu koruyan düzenlemeler yapması gerekmektedir."


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.