Optisyenler ve STK'lar

Bizlerin taleplerinin dile getirilmesi ancak STK'nın yardımı ile olacaktır.

Optisyenler ve STK'lar
29 Aralık 2014 Pazartesi 08:20

OPTİSYENLER ve STK'LAR

 

Kısaltılmış hali STK olan Sivil Toplum Kuruluşu ( örgütü ) "Çeşitli konularda, ortak düşüncelere sahip kimselerin bir araya gelerek oluşturdukları ve mensuplarının menfaatlerini koruyan, aynı zamanda sistemin eksikliklerini tamamlayıcı bir rol üstlenen, kar amacı gütmeyen kurumsal yapılardır." Bugün 5700 sayısını geçmiş Optisyen ve Gözlükçü meslektaşımız, 23 Dernek, 4 Federasyon ile Konfederasyonumuz çatısı altında 2007 yılında birleşmiş ve mesleğimizi temsil eden tek etkin ve yetkin kuruluş haline gelmiştir.

 

Gelelim bizim STK'larımızın ne yaptıklarına kendi şahsi düşüncem eski yönetimlerin işte yaptığı söylenemez tabii plansız, programsız, mezunların mesleki geleceklerini düşünmeden Üniversiteler de Optisyenlik Bölümünü açtırmak dışında ve sayelerinde şuan 39 bölüm olmasında katkıları inanılmaz derecede büyük. Her geçen gün optisyenlik programı sayısı ve programının artması optisyenlik eğitimi niteliğini tartışılır hale getirdi. Zamanının yanlış yönetiminin acısını şuan bizler çekiyoruz, arkadaşlar mesleğin geldiği konum ortadadır.

 

Örnek verecek olursak Dernek dediğimizde şuan aklımıza gelen ilk şey paradır, neden mi? dernek para toplar yer, dernek para toplar gezer tozar yatar, dernek kendi menfaatleri doğrultusunda çalışır vesaire gibi, peki optisyen arkadaşlarım ben kendimde dahil olmak üzere bu düşüncelere odaklandık kaldık, bu ön yargıyı değiştiremedik, ben değiştirdim sizlere de tavsiyem bunu değiştirmeniz. Çünkü görünen o ki şuan ki Konfederasyonun yönetim kadrosu, çalışmaları, faaliyetleri, etkinlikleri, mesleği ileriye taşımak ve mesleğimizin tehdidi; Üniversitelerde program sayısı ile kontenjan fazlalığı, kamuda istihdam çalışmaları, kaçak ve işporta gözlükleri, kamu spotu, oda birlik kanun tasarısı, SGK ödemeleri, meslek içi eğitim, reklam yasağı tanımayan lobilere karşı savaşması ve web sayfalarından takip ettiğim diğer çalışmalar, etkinlikler, hazırlık aşamasındaki projeler gözle görülür niteliktedir.Örnek verirsek yasak reklamcı Uluslararası Optik firmasının Ekim 2014 reklam kuşağında üç reklamı hakkında almış olduğu cezalar http://www.rtuk.org.tr/# sitesinin RTÜK üst kurul kararları bölümünden 2014/58 toplantı karar 9- 331 Bin TL, 2014/59 toplantı karar 27 - 51 Bin TL, 2014/59 toplantı karar 26- 331 Bin TL para cezası STK'larının takibi neticesinde geçen ay verilmiştir. Bizler genç Optisyenler olarak geçmiş yönetimlerin oluşturdukları ön yargıları silmek gelecek için şuan ki yönetime her konuda destek olmalıyız, çünkü görünen köy kılavuz istemez. Biz bu grupta optisyenlerin kadro istekleri için bir araya geldik ve calışmalar başlattık ve bu çalışmaları Konfederasyon'un örgütsel gücü ile daha sağlam adımlar atmalıyız. Onları desteklemek kısacası STK'ların avantajlarını kullanmak, mesleğimize ve geleceğimize yön verecek adımlar için derhal harekete geçmeliyiz. Tabii bunun 1inci şartıda TOMMD ( Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği -1951 ) Üyeliğinden başlıyor.

 

Mesleğimizi ilgilendiren bütün konularda söz sahibi olmak için, Mesleğimize gelecek adına yön vermek için görüş, öneri, projeler sunmak, bizde varız demek ve yer almak için en önemlisi mesleğimizin sorunlarını ve yapılanları yakından takip etmek için üye olup birlik beraberlik şemsiyesi altında buluşmalıyız.

 

Biraz düşünürseniz bu örnekleri kolaylıkla çoğaltabilirsiniz. Ama şunu da unutmamalıyız ki; Bizlerin taleplerinin dile getirilmesi ve dikkate alınması, ayrıca çoğulcu bir toplum yapısının sağlanması ancak ve ancak STK'nın yardımı ile olacaktır.

 

Gücümüz ile Güç Verelim........

 

Optisyen Hakan YAMAN
29 Aralık 2014


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.