Optisyenler Kamuda Kadro İstiyor!

Optisyenlik bölümü öğrencileri ve mezunları olarak, son yıllarda yaşananlarla birlikte mesleğimiz konusunda ciddi kaygılarımız var.

Optisyenler Kamuda Kadro İstiyor!
26 Ocak 2015 Pazartesi 08:32


Optisyenlik müesseselerini sadece ticarethane olarak gören bazı iş yeri sahipleri tarafından sömürülmek durumun kısaca özetidir..


3-4 Yıl önce 7-8 okul varken optisyenlik programında, sınavsız geçişin kalkmasıyla birlikte 2014 yılında 31 programa ulaşması hayli şaşırtıcı.


1992'den bu yana Optisyenlik programları mezun veriyor ama halen devlet kadrolarında Optisyen yok. Aldığımız eğitimlerle ilişkili olarak, SGK bünyesinde reçete inceleme birimlerinde, İl Sağlık Müdürlüklerinin Optik mağaza denetim ve inceleme birimlerinde ve branş olarak kesin olması gereken Kamu Hastanelerinin Göz sağlığıyla ilgili yani Göz Polikliniğinde istihdam edilmek istiyoruz.


Çünkü 2 yılda bunun eğitimini aldığımıza inanıyoruz;


GÖZ ANATOMİ VE FİZYOLOJİSİ

OPTİK ALETLER KULLANIMI
OPTİSYENLİK PAKET PROGRAMI
KONTAKT LENS
GÖRME OPTİĞİ
GÖZ HASTALIKLARI
REFRAKSİYON KUSURLARI VE LABORATUVAR
TIBBİ TERMİNOLOJİ
İLK YARDIM
HALK SAĞLIĞI


Hem genel sağlık anlamında hem göz sağlığı anlamında aldığımız dersler ortada Göz Polikliniğinde Hemşireler yada Tıbbi Sekreterler yada Şirket elemanlarının çalıştırılması büyük sorumsuzluktur ve branşımız olduğu halde ataması olmayan tek sağlık bölümü Optisyenliktir.


Optisyenlerin Kamuda istihdamının sağlanmasının Optik sektörünün geleceği ve halkın görme sağlığı açısından yararlı olacağını düşünüyoruz. Optisyenler olarak sağlık hizmeti veriyoruz ve özel sektörün beraberinde devlet kadrosunda da çalışma hakkımızın olduğunu düşünüyoruz.


Martın sonu gibi düşünülen 2015 sağlık bakanlığı atamasında sağlık bölümünde tek kadrosu olmayan optisyenlik bölümüne kadro verilip bu adaletsizliğin ortadan kalkmasını yetkili mercilerden hem göz sağlığı için hem optisyenlik mesleğinin geleceği için rica ediyoruz.

 
Kaynak:optikportali.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.