Optisyenler Bilirkişi Eğitimlerini Tamamladı

İstanbul başta olmak üzere Ankara, Balıkesir, Kayseri, Yozgat, Kocaeli gibi illerde görev yapacaklar.

Optisyenler Bilirkişi Eğitimlerini Tamamladı
16 Eylül 2019 Pazartesi 17:54

Optisyenler Bilirkişi Eğitimlerini Tamamladı.

Sosyal medyada sıkça dile getirilen ve gözlükçülerin şikayetçi olduğu konulardan bir tanesi olan mevcut bilirkişilerin sayısının az olması ve yargıya intikal etmiş olan anlaşmazlık konularında bilirkişiler tarafından yanlış verildiği düşünülen tartışmaya açık bilirkişi raporları optisyen.com ekibini harekete geçirdi.

Bu konuda giderek artan şikayetler üzerine araştırmalarını tamamlayan Optisyen.COM Ekibinin 10 üyesi Gelişim Üniversitesinde Prof.Dr. Aydın BAŞBUĞ ve Doç.Dr Saim OCAK tarafından verilen  ‘’Bilirkişi Temel Eğitimlerini ‘’ tamamladı.

Düzenlenen 2 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayan optisyenler İstanbul başta olmak üzere Ankara, Balıkesir, Kayseri, Yozgat, Kocaeli gibi illerde görev yapacaklar.

Bilirkişi Eğitimi Alan Optisyenler:

İsmail UYAR

Cenk GÜLTEKİN

Türker ÇEVİK

Selahattin BARAN

Neslihan ATAY

Emrah KALENDER

Durmuş BEKDEMİR

Yavuz ATUĞ

Ali ATAY

Hamit EFENDİOĞLU

Bilirkişi Kimdir?

Çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde, oy ve görüşünü sözlü veya yazılı olarak vermesi için başvurulan ve böylece ihtilaflarda uzmanlık konusuna göre adaletin gerçekleşmesine yardımcı olan kişilere bilirkişi deniyor. Bilirkişi olabilmek için adayların Adalet Bakanlığı’na başvurması gerekiyor.

Bilirkişi Ne İş Yapar?

Sahte paranın tespitinden, elektronik kayıt incelenmesine, işçilik alacaklarının hesaplanmasından, iş kazalarında veya trafik kazalarında tarafların kusurunun incelenmesine, hasar tespitinden, bina değer tespitine, kıymetli bir sanat eserinin değerinin tespitinden bir giyim ürününde, otomobilde, elektronik bir cihazda üretim hatasının bulunup bulunmadığına yargıya taşınan her alanda bilirkişilik söz konusu olabilir. Bilirkişi olacak adaylarda 5 yıl deneyim şartı aranıyor
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.