Optik Mağazanızda Okuma Eşeli Var mı?

Yaşamımızda olduğu gibi, işimizde de bizi diğerlerinden farklı kılan şeyler küçük ayrıntılarda saklı.

Optik Mağazanızda Okuma Eşeli Var mı?
26 Kasım 2014 Çarşamba 08:04


Yaşamımızda olduğu gibi, işimizde de bizi diğerlerinden farklı kılan şeyler küçük ayrıntılarda saklı. Ve bu küçük ayrıntılara özen göstermek çok önemli, çünkü küçük ayrıntılar diye bahsettiğimiz şeylerin etkisi çok büyük olabiliyor kimi zaman.


Optisyenlik müesseselerinin de küçük ayrıntılarda gizlenen, onları birbirinden ayıran, optik ürünleri almak isteyen kullanıcıların onları seçmesine neden olan çeşitli özellikleri var. Mağazanın yeri, vitrini, atmosferi, ürünlerinin çeşitliliği, modelleri, markaları ya da çalışanlarının yaklaşımı gibi... Ancak bir özellik var ki, bu da optik mağazaları birbirinden farklılaştıran değil, tam tersine her optik mağazada bulunması gereken ortak bir özellik: Önce sağlık, sonra ticaret yaklaşımı.


Bu yaklaşım ve bu bilinç, aslında işin doğasında var. Çünkü göz ve görme araçları satan optisyenlik müesseselerinin yasal çalışma kural ve koşulları, bağlı bulundukları Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından düzenlenen 5193 sayılı "Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Kanun ve Yönetmelik" doğrultusunda belirleniyor.


İşte tam da bu nedenledir ki "Optik Mağazanızda Okuma Eşeli Var mı?" başlıklı bu haberimize konu olan okuma eşelinin her optisyenlik müessesesinde bulunması işe değer katan küçük bir ayrıntı gibi görünse de aslında öyle değil, tam bir gereklilik...


Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Resmi Gazete'de 18 Ocak 2014 tarihinde yayınlanan, 28886 sayılı "Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmelik" isimli bu yasal belgede hiçbir yoruma yer bırakmayan çok açık maddeler var. Yönetmeliğin 1. ekinde yer alan "Optisyenlik Müessesesinde Bulunması Zorunlu Asgari Araç Gereç Listesi"ndeki 7 maddeden biri de okuma eşeli olarak geçiyor.


Bu maddenin yönetmelikte neden yer aldığıysa çok açık. Çünkü "görme keskinliği testi" olarak da bilinen okuma eşeli testi sayesinde, yeni gözlüğünü deneyen kişilerin gözlüklü ve gözlüksüz görüşü optisyen tarafından kolayca kontrol edilebilir. Okuma eşeli okuma yazma bilmeyenlerde de kullanılabildiği için bu test yetişkinler kadar çocuklara da rahatlıkla uygulanabilir.


Optik Gazete olarak, optik sektöründe hizmet veren her kuruluş ve her birey için "sağlık" konusunun her zaman ticaretten önce geldiğini yayınlarımızda sürekli vurgulamayı bir görev kabul ediyoruz. Bu görev duygusuyla, bu konuyu gündeme getirerek optik mağazalarımıza küçük ama önemli bir hatırlatma yapalım istedik. Mağazalarınızı bir kere daha kontrol edip, eksikse tamamlamakta fayda var. Bir bakın bakalım, okuma eşeliniz var mı?

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.