Opakay Yeniden Üretime Başlıyor, İzmir Yaralarını Sarıyor

İzmir’deki Opakay Multifokal Cam ÜretimTesisi 4 Kasım 2020’de İşbaşı Yapıyor!

Opakay Yeniden Üretime Başlıyor, İzmir Yaralarını Sarıyor
03 Kasım 2020 Salı 17:58

Opak Lens’ten Duyuru:
İzmir’deki Opakay Multifokal Cam ÜretimTesisi
4 Kasım 2020’de İşbaşı Yapıyor!

Değerli Meslektaşlarım,

30 Ekim 2020 tarihinde güzel İzmir’imiz ciddi ölçekte bir deprem felaketi yaşadı.

Acımız büyük. Depremde yaşamını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Yaralıların bir an önce eski sağlıklarına kavuşmalarını, evsiz kalan veya maddi zarara uğrayanların bir an önce eski koşullarına dönmelerini diliyorum.

Bu üzücü olaylar yaşanırken başta Devletimiz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kamu kuruluşlarının çok iyi bir organizasyonla hızlı hareket etmesi ve başta Akut olmak üzere iyi örgütlenmiş birçok Sivil Toplum Kuruluşlarının hızlı ve etkin kurtarma çalışmalarını yürüttüğünü görmek içimizi bir nebze de olsa rahatlattı. Aylardır Covid-19 yüzünden ağır koşullarda çalışan sağlık ekiplerimiz İzmir felaketzedelerine şifa dağıtmaya devam etti. Tüm bunların ötesinde İzmir halkı depremin hemen ardından depremden etkilenen komşularına kapılarını açtılar ve büyük bir dayanışmanın örneği oldular.

Bildiğiniz gibi Opak Lens olarak İzmir’in Konak ve Karşıyaka semtlerinde iki depomuz ve Bayraklı’da Opakay (AKAY OPTİK) multifokal cam üretim tesisimiz bulunmaktadır. Depremin hemen ardından tüm mesai arkadaşlarımızın ve ailelerinin iyi olduğunu öğrenmek içimize bir nebze su serpti. Ardından hemen gerekli önlemleri almak üzere harekete geçtik.

Bayraklı’da bulunan Opakay multifokal özel üretim gözlük camları tesisimizin bulunduğu bölgede çok fazla hasarlı bina olduğu için can güvenliği açısından üretime bir süre ara verilmiş ve Optik Gazete üzerinden tüm optik sektörü bu konuda bilgilendirilmiştir.

Depremi yaşayan Opak Lens’lilerle görüşmek ve yerinde hasar tespiti yapmak üzere ben de 2 Kasım 2020 Pazartesi günü İzmir’e gittim. Yetkili arkadaşlarımız zaten Bayraklı’daki Opakay multifokal cam üretim tesisimizin bina inceleme raporunu almak üzere T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmuşlardı. Bugün sabah yapı denetim uzmanları tarafından yapılan inceleme sonucunda verilen raporla birlikte binada çalışmaya başlama iznini almış olduk.

Bu kapsamda Opakay multifokal cam üretim tesisimizde çalışan ekiplerimiz de 4 Kasım 2020 Çarşamba günü mesailerine başlayacaktır. Ancak paralelde başlatacağımız bazı önlem çalışmalarımız nedeniyle üretim kısa bir süre için %50 kapasite ile yürütülecektir. Depremdeki sarsıntı nedeniyle makinalarımızda oluşabilecek sorunları denetlemek ve gidermek amacıyla bugün başlattığımız bakım çalışmaları birkaç günde tamamlanacaktır. 

Bu konuda birkaç gün yaşanabilecek ufak aksamalar için tüm müşterilerimize gösterecekleri anlayış için şimdiden teşekkür ederiz.

Deprem günü Optik Gazete’nin haberini okuyarak, paylaştığımız kamera görüntülerini izleyerek durumun vahametini anlayan birçok meslektaşımız Türkiye’nin çeşitli yerlerinden arayarak her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdiler, yeri gelmişken onlara da buradan tekrar teşekkür ederim. Aynı şekilde yaşadıkları olağanüstü duruma rağmen hemen gereken adımları atan ve hızlı bir şekilde normalleşme çabasına giren İzmir’li Opak Lens ve Opakay çalışanlarına da buradan tekrar teşekkür ediyorum. Bu anlayış ve çalışma kültürünü benimseyerek çalışan ekibimizle her zaman gurur duyuyorum.

Dilerim güzel İzmir’imiz yaralarını bir an önce sarar. Ve dilerim ki dünyada virüs salgınlarından korkulmadığı, deprem bölgesi olan ülkemizde çürük binaların yıkılmadığı, insanların ve insanlığın ölmediği günlere çok az kalmış olsun...

H. Erol Harbi

Yönetim Kurulu Başkanı

Opak Lens A.Ş.

Akay Optik A.Ş. (Opakay)

Cihan Medikal A.Ş.

Optik Gazete


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.