Opak Lentis'ten Kalp Sağlığına Destek!

Dünya Kalp Günü nedeniyle yapılan bisiklet etkinliğine Opak Lentis sponsor oldu.

Opak Lentis'ten Kalp Sağlığına Destek!
26 Eylül 2016 Pazartesi 14:06

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Dünya Kalp Günü nedeniyle Bisiklet Federasyonu ile işbirliği içerisinde bisiklet etkinliği düzenledi. Etkinliğin sponsorları arasında Opak Lens'in Kıbrıs şubesi Opak Lentis'te yer aldı.

Çeşitli kategorilerde hekimlerin yarıştığı etkinlik sonrası Lefkoşa Kumsal Parkı girişinde ödül töreni gerçekleştirildi. Törene, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da katıldı.

Cumhuriyet Meclisi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, ödül töreni öncesi konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, bisikletin bir ulaşım aracı olarak şehirlerde kullanımını sağlamanın görevleri olduğunu vurgulayarak, duyarlılığı arttırdıkça önümüzdeki yıllarda bisiklet ile işe gidip gelen ve dolaşan insanların sayısının arttığını da görebileceklerini söyledi.
Etkinlik ile birlikte sadece ulaşım anlamında değil, bisiklet sürmenin sağlığa faydalarına da dikkat çekildiğini ifade eden Siber, ülkedeki yolların da bisiklet sürücüleri için daha elverişli duruma getirilmesini diledi.

Organizasyonu gerçekleştirenleri kutlayan Siber, bu tür organizasyonların önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesini diledi.

"KKTC bisiklet kullanımı için en uygun ülke"

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da konuşmasında, iklim ve çevre şartları dikkate alındığında KKTC’nin bisiklet kullanımı için en uygun durumda ülkelerden biri olduğunu belirterek, insanların araçlar yerine bisikletlere yönelmesini temenni etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ise konuşmasında, bisiklet kullanımını arttırmak amacıyla bu yıl bisiklet yarışlarını da okul sporları içerisine koyacaklarını ifade etti.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim de, bugün kalp hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığın temel nedeninin hareketsiz yaşam olduğuna vurgu yaparak, birlik olarak bisiklet sporuna her zaman büyük önem verdiklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından ödüller verildi.

Opak Lentis'e Teşekkür Belgesi!

Kalp hastalığına karşı Bisiklet Federasyonu ile işbirliği içerisinde bisikletin insan sağlığı , çevre duyarlılığına dair toplumdaki farkındalığına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen, bisiklet etkinliğine sponsor olarak destek veren Opak Lens'in Kıbrıs Şubesi Opak Lenstis'e verdiği destekten dolayı  Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği teşekkür belgesi verdi.

                                                                 
                                                                 
                                                                 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.