Opak Lens'ten Zaruri Açıklama "Peşin Ödeme İle Ürün Temini Ne Demektir"

"Bize gelen sorulardan zaruri bir açıklama yapma gereği hasıl olmuştur."

Opak Lens'ten Zaruri Açıklama "Peşin Ödeme İle Ürün Temini Ne Demektir"
24 Mart 2020 Salı 16:39

ZARURİ AÇIKLAMA

Peşin ile Ne Kastediyoruz?

Değerli Meslektaşlarım,

Bize gelen sorulardan zaruri bir açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. Size bu konuyla ilgili kısa bir ek bilgi vermek istiyorum.

Ödeme Sistemlerimizde Çeşitli Değişiklikler Yapma Kararı” başlıklı yazımızda bir dizi önlemler aldığımızı belirtmiştik ve stok satışımızı durdurduğumuzu, talep edilen ürünleri peşin olarak satacağımızı iletmiştik. Peşin ödemeli ürün temini hizmetimizden de ancak düzenli ödemesini yapan ve 90 günün üzerinde vade borcu bulunmayan müşterilerimizin yararlanabileceğini vurgulamıştık. 90 günün üzerinde borcu olanların da, borcunu kapatması kaydıyla aynı şekilde bizden peşin olarak ürün temin edeceklerini bildirmiştik.

Bu kararımızın çıkış noktası;

  • hem bu zorlu dönemde kendi kaynaklarımızı daha uzun süre hizmete olanak sağlayacak şekilde güvence altına almak,
  • hem de ödeme disiplini, düzeni ve ticari anlayışı yüksek olan müşterilerimizi ödeme alışkanlığı bozuk olan riskli işletmelere karşı korumaktı.

Burada “peşin ödeme”den kastımız, ürünün teslimatı sırasında ödemesinin anında yapılması değildir. Opak Lens olarak ürünleri müşterilerimize bazen elden, bazen kurye ile, bazen de kargo yoluyla teslim ediyoruz. Elden teslim ettiğimiz ürünlerde anında nakit ve kredi kartı ile ödeme almamız mümkündür. Ancak diğer yöntemlerde ürünün teslimatı anında ödemesini tahsil edebilmemiz olanak dışındadır. Bu nedenle “peşin ödeme” ile ürün temin etme ifademiz, müşterilerimizin aldıkları ürünün ödemesini en fazla 1 ay vade içinde tamamlamaları şeklindedir. Zaten düzenli ödemesi olan müşterilerimize anında tahsilat yapabileceğimiz durumda da, aynen geçmişte kampanya yapıldığında 1 ay içinde kapatılan hesaplar gibi, bu 1 aylık vade içinde ödeme yapma sistemini uygulayabiliriz.

Geçmişte  arabasını, evini, eşini değiştirdiğini öne sürerek  bize borcunu ödemeyen hatta bizleri mahkemelerde süründüren, ticari anlayışı zayıf olan, ürün aldığı yeri tamamen istismar etmeye yönelik olan optikler ile çalışmayacağız.

Yıllardır çalıştığımız tüm işletmelerin alım ve ödeme alışkanlıklarını ve daha da ötesi niyetlerini zaten biliyoruz. Amacımız bu kararla onların iş akışını zorlaştırmak değil, tam tersine onları riskli gruptan ayırıp, çok daha uzun süre boyunca ürün temin edebilmelerine olanak sağlamaktır.

Bu yazıyı bazı art niyetli kişilerin sosyal medyada farklı yerlere çekmesinden dolayı, tam anlaşılmadığını düşündüğümüz bazı noktaları tekrar yazma gereği duyduk.

Bu açıklama kapsamında ve bu bakış açısından dünkü yazımızı bir daha okuduğunuzda niyetimiz çok daha net anlaşılacaktır inancındayım.

Şunu da belirtmeliyim ki ŞİMDİ DAYANIŞMA GÜNÜDÜR. Bizi şimdiye kadar gerçek anlamda desteklemiş olan tüm müşterilerimize buradan da iletmek isterim ki, bu kriz bitene kadar ve her zaman biz Opak Lens ve diğer şirketlerimizle birlikte hep sizin yanınızda olacağız.

Kalın sağlıcakla,

H. Erol Harbi

Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı

Ödeme Sistemlerimizde Çeşitli Değişiklikler Yapma KararıHaber detayını okumak için lütfen yazı veya resim üzerine tıklayınız


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sadık Arikan - 4 yıl önce
Biz sizleri biliyoruz. İyi niyetli olduğunuza yürekten inanıyorum. Bu açıklamalar için teşekkür ederim. Meyve veren ağaç taslanir. Üzülmeyin Rabbim doğruların yanındadır. İyi ki varsınız