Opak Lens Şimdi Dayanışma Zamanı Diyerek Ödeme Sistemlerinde Değişiklik Yaptı

Krizi Fırsata Çevirmeye Çalışanların Karşısında Durarak, Krizi En Doğru Şekilde Yönetme Kararındayız.

Opak Lens Şimdi Dayanışma Zamanı Diyerek Ödeme Sistemlerinde Değişiklik Yaptı
23 Mart 2020 Pazartesi 16:53

Opak Lens’ten Önemli Duyuru !

Şimdi Dayanışma Zamanı

Krizi Fırsata Çevirmeye Çalışanların Karşısında Durarak,
Krizi En Doğru Şekilde Yönetme Kararındayız.

Değerli meslektaşlarım,

Daha önce karşılaştığımız hiçbir kriz durumuna benzemeyen bambaşka bir kriz dönemi yaşıyoruz.

Önce sağlık dediğimiz türden bir kriz.

Tüm dünya halklarını, ülkelerini etkileyen bir kriz.

Tüm krizler gibi düze çıkma zamanı belirsiz.

Ve maalesef tüm krizler gibi içinden hemen fırsatçılar da çıkıyor.

*****

Biz Opak Lens olarak krizi fırsata çevirmeye çalışanların karşısında durarak, krizi en doğru şekilde yönetebilmek üzere optisyenlik müesseseleriyle yaptığımız çalışmalarda ödeme sistemlerimizde çeşitli değişiklikler yapma kararı aldık.

*****

Bildiğiniz gibi Opak Lens, kuruluş amacı ve faaliyet verdiği tüm yıllar boyunca sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, yerel bağımsız optisyenlik müesseselerini destekleyen, onların gelişimine katkı sağlayarak onlarla birlikte büyüyen bir misyona sahiptir. Yatırımını hep bu yönde yapmış, emeğini bu yönde harcamış ve hep bu misyon doğrultusunda risk almıştır.

Ülkemizi de etkileyen bu salgın, çok dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken bir kriz ortamı doğurmuştur. Biz de bu krizi doğru yönetmek için bir dizi önlemler almış bulunmaktayız.

  • Bugün itibarıyla birçok bankanın bildirdiği 12:00-17:00 çalışma saatlerine bildiğiniz gibi biz geçen hafta geçmiştik. Hem kendi ekibimizi korumak, hem ülke vatandaşı olarak dolaşımı azaltarak ve sakin saatlere çevirerek toplumumuza karşı görevimizi üstlenmiştik.
  • Sağlık sektöründe olduğumuz için, sadece sağlık ürünü dağıtımı yaptığımız için devlet tarafından bir yaptırım uygulanmadığı sürece çalışmaya ve siz optisyenlik müesseselerine hizmet vermeye devam edeceğiz.
  • Opak Lens olarak süresi belli olmayan bu durumu mümkün olduğunca iyi yönetebilmek için de tüm kaynaklarımızı daha uzun süreli ve daha gerçek ihtiyaca yönelik şekilde kullanmak üzere ödeme sistemlerimizde de değişikliğe gideceğiz.

*****

Opak Lens olarak bugünden başlayarak yaptığımız yeni ödeme düzenlemeleri üç değişik gruba göre yapılacaktır.

  1. Daha önce bize sıralı çek ve senet vererek veya ön ödemeli  çalışan müşterilerimiz aynı şekilde çalışmaya devam edecektir. Kendilerine bu zor koşullarda destek olabilmek adına Nisan ayındaki çek ve senetlerini 1 ay öteleme kararı almış bulunmaktayız. Maalesef aynı uygulamayı daha önceden böyle bir hazırlığımız olmadığı için Mart ayı içinde yapma şansımız yoktur. Ancak 1 Nisan’dan başlayarak 1 ay içindeki çek ve senetleri 1 ay öteleyebileceğiz. Ondan sonraki zaman için bugünden bir öngörümüz bulunmamaktadır. İlerleyen zamanda durumu tekrar gözden geçirebiliriz. Bize güvenip te anlaşma yapan siz değerli müşterilerimize öncelik sağlayıp (özellikle ürün tedariğinde ,taahhüt ettiğimiz fiyatlar ve mevcut ödeme vadelerinde) el birliği ile bu krizi aşacağız.

    Bu müşterilerimizle alışverişimiz önceden olduğu şekilde devam edecektir.

     
  2. Açık hesap çalıştığımız optisyenlik müesseseleri şu anda son kullanıcılara nakit ya da kredi kartı ile hizmet vermektedir. Bu salgın nedeniyle halkımız muayeneye gitmediği için SGK geri ödemeli reçete çalışması maalesef yoktur. Dolayısıyla açık hesap çalıştığımız müşterilerimize daha uzun süreler boyunca hizmet verebilmek için, biz de bugünden başlayarak ancak peşin ödemeli olarak ürün temini yapabiliriz. Optisyenlik müessesesi bizden satmak üzere ürün aldığı için zaten tahsilatını da peşin olarak gerçekleştiriyor olacağından, bize ödemesini peşin olarak yapması zorlama getirmeyecektir.


    Opak Lens’in 500 civarında çalışanı sizlere canla başla hizmet vermektedir. Onların maaşlarını ödeyebilmek ve elimizdeki stoklarımızı zamana yayarak, sadece gerçekten ihtiyacı olan son kullanıcılara ulaştırabilmek adına verdiğimiz bu kararın, tüm müşterilerimiz tarafından anlayışla karşılanacağına eminiz. STOK SATIŞIMIZ BUGÜNDEN İTİBAREN DURDURULMUŞTUR.(tekli ürün satışı devam etmektedir)

    Peşin ödemeli ürün temini hizmetimizden ancak düzenli ödemesini yapan ve 90 günün üzerinde vade borcu bulunmayan müşterilerimiz yararlanabilecektir.

        (NOT: Peşin ödemeli ürün temini vadesi en fazla 1 aydır. )

  1. Opak Lens ile çalışan ve  90 günün üzerinde açık hesap borcu bulunan optisyenlik müesseselerine peşin ödeme durumunda dahi ürün temini yapılmayacaktır. Bizimle çalışmak isteyen optisyenlik müesseselerine ürün temini, ancak borçlarını ödedikten sonra, peşin ödeme kaydı  ile  gerçekleşecektir.

BORÇ YAPILANDIRMA

Bu kapsamda borcu olan optisyenlik müesseselerimize ek bir olanak daha sağlıyoruz. Bankalar ile görüşerek aşağıdaki kredi kartları üzerinden taksit imkanı sağlayarak tüm borçlarını yapılandırabiliriz.

  • Akbank ve İş Bankası kartlarına 12 taksit ile borcunu kapatma olanağı sağlıyoruz.
  • Finansbank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası ve Yapı Kredi Bankası kredi kartlarına 9 taksit ile borcunu kapatma olanağı sağlıyoruz.

Opak Lens olarak bugüne kadar yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri için hep elimizden geleni yaptık.

Sağlık ürünü sattığımız için bu ürüne ihtiyacı olanlara mümkün olan en uzun süre boyunca hizmet vermeliyiz. Ve son kullanıcısına ürünü temin edecek olan siz iyi niyetli ve işini yapmaya devam eden optisyenlik müesseselerini de mümkün olduğu kadar uzun süre işler durumda tutmalıyız. Bunu sağlayabilmenin tek yolu krizi fırsata çevirmeye çalışanlara izin vermeden, krizi doğru yönetmekten geçer. Bu nedenle de elimizdeki stoklarımızı  optisyenlik müesseselerine iletmemiz ancak peşin çalışma yoluyla mümkündür.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Hepimiz aynı gemideyiz ve birlikte bugünleri de geçeceğimize inancımız sonsuzdur.

H. Erol Harbi
Opak Lens Yönetim kurulu Başkanı


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DERİN OPTİK - 4 yıl önce
Teşekkürler.Kar ile zararın ortak olduğunu ve yarınları bugünleri kurtararak kazanabileceğimizi anladığınız için.
Avatar
Salim bacaksız - 4 yıl önce
Teşekkür ederiz çok başarılı takdire layık bir iş çıkardınız tebrikler daha çok başarılar dilerim
Avatar
Serkan Kutay - 4 yıl önce
Ümraniye göz optik olarak bizlere yardımcı olduğunuz için ve bu başarılarınız devamı için size ve tüm opak ailesine teşekkürler
Avatar
Marin Optik Altay Marin - 4 yıl önce
İyi niyetli, doğru açılamalarınızın, başarılarınızın ve başarımızın daim olması dileğiyle inşAllah.(Kazancınız ve kazancımzın bereketli olması dileğimle.)