Opak Lens Mini Anket İle Soruyor

Bu anket kapsamında verilen cevaplarda çıkan çoğunluğa göre düzenlenecektir.

Opak Lens Mini Anket İle Soruyor
01 Ekim 2020 Perşembe 16:48

TEK SORULUK MİNİ ANKET

Opak Lens,  2021 Fiyat Kataloğunu 2020 Aralık ayında yayınlayacağını ve dağıtılacağını Whatsapp üzerinden duyurdu.

Bu duyuruyla birlikte müşterilerine tek soruluk bir anket yazısı gönderen Opak Lens, 2021 yılı için tavsiye edilen son kullanıcı fiyatlama stratejisini bu anket sorusunun cevabına göre kurgulayacağını bildirdi.

Bu konuyla ilgili Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi Optik Gazete’ye şu açıklamayı yaptı:

“2019 yılında birçok müşterimiz kontak lens satışlarında tavsiye edilen son kullanıcı fiyatları nedeniyle sorun yaşadıklarını bildirdi. Tüm mücadelemize rağmen hala birkaç firma yasal olmadığı halde internetten kontak lens satmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenemeyen bu yasa dışı firmaların satışa sunduğu kontak lensler SAHTE, SÜRESİ GEÇMİŞ veya KAÇAK olabilirler ve çok düşük fiyatlarla satıyorlar ki, optisyenlik müesseseleri bunların fiyatlarını gören son kullanıcıları ikna etmekte zorlanıyorlar.

Biz Opak Lens olarak bu tip durumlarda her zaman, internetle mücadele kapsamında “mağazadan içeri giren kullanıcıyı geri çevirmeyin, karlılığınız çok düşse de müşterilerinizi internete kaybetmeyin, son kullanıcıyı bu konularda bilgilendirin” diye görüşümüzü paylaşıyoruz. Ancak müşterilerimiz olan yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri de katalogda fiyatı gören kullanıcılara yüksek oranda indirim yapmaları durumunda prestij ve güven kaybına uğradıklarını ifade ediyorlar.

2019’da birçok müşterimiz bize tavsiye edilen fiyatları düşürmemiz talebinde bulunmuştu. Biz de 2020 kataloğumuzu bu kapsamda hazırlamıştık. Ve bu kapsamda, optisyenlik müesseseleri olarak kar marjımızdan feragat ederek, internette yasal olmayan kontak lens satışlarının önüne set çekmek için bu yönteme başvurduğumuzu müşterilerimize iletmiştik.

Yaptığımız bu yeni fiyatlama, pandemi sırasında pazar payını büyüten, yasal olmayan ve denetlenemeyen internet sitelerinin uyguladığı düşük tüketici fiyatlarına karşı, yerel bağımsız optiklerin daha fazla müşteri kaybına uğramasını önleyen bir uygulama oldu.

Ancak bu uygulamadan sonra bu kez de tersine görüşte olanlar serzenişte bulundular. Bu yıl 2021 kataloğumuzu Aralık ayında yayınlayıp dağıtma kararı aldık. Dolayısıyla fiyatlama konusundaki çalışmalarımız hızlanmadan bir mini anketle çoğunluğun görüşünü almak istedik.

Müşterilerimize 30 Eylül 2020 tarihinde bir whatsapps mesajı yollayarak katalogla ilgili anket sorumuza verecekleri “EVET” ya da “HAYIR “cevabının kataloğumuzun fiyatlama çalışmasının çoğunluğun isteğine göre düzenlenmesi için temel oluşturacağını bildirdik.

Opak Lens 2021 Fiyat Kataloğundaki kontak lens tavsiye edilen son kullanıcı fiyatlarını 2020’de olduğu gibi kar marjı düşük ama rekabetçi şekilde sürdürmeyi talep edenlerin “EVET”,  kar marjı normal bir fiyatlamayı tercih edenlerin “HAYIR” olarak cevaplamasını istedik.

Sonuç olarak, Opak Lens 2021 Fiyat Kataloğu’nda yer alan kontak lens tavsiye edilen son kullanıcı fiyatları, bu anket kapsamında verilen cevaplarda çıkan çoğunluğa göre düzenlenecektir.

Bugün anketimize yoğun bir katılım olduğu konusunda bilgi ve sonuç raporları bana gelmeye başladı. Tüm müşterilerimize katılımları için buradan da teşekkür ederim.

Opak Lens olarak her zaman müşterilerimizle karşılıklı görüş alışverişinde olarak, onların talep ve ihtiyaçlarını ön planda tutarak uygun çözümler üretme çabasındayız. Her zaman yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin yanındayız.”

Biz de Optik Gazete olarak Opak Lens’in bu yaklaşımını kutluyoruz. Ayrıca, kendisine herhangi bir nedenle whatsapps mesajı gelmeyen ancak ankete katılmak isteyen gözlükçü veya optisyenlerin Opak Lens’in 0 549 870 24 24 numaralı hattına whatsapp mesajı göndererek, kendilerini tanıtmak suretiyle ankete katılım sağlayabileceklerini buradan bildiriyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emine önsöz karabulut - 4 yıl önce
HAYIRRRRR
İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPACAK MÜŞTERİ EMIN OLUN ZATEN GÖZÜNÜ KÖRDE ETSE ORDAN ALDIĞI LEN HALA GIDIP ORDAN ALIYOR. AMA BIZE GELEN MUŞTERI ZATEN İNTERNET ORTAMINA GÜVENMEYİP BIZE GÜVENEREK GELIYOR. SATIŞ FİYATLARININ DÜŞMESİNİ HICC TASVIP ETMEDIM. INDIRIM YAPACAKSAK DA BIZ YAPALIM. O YÜZDEN ESKI ""NORMAL"" SATIŞ FİYATLARINA GERI DÖNULSUN.
Avatar
Balkan Optik İlker Tezci - 4 yıl önce
HAYIR
Avatar
miraç optik konya - 4 yıl önce
kesinlikle hayır
Avatar
Birkan kahraman - 4 yıl önce
Hayir Emine hanim ve de senol bey tercüme olmuslar
Avatar
Mesut gülmez - 4 yıl önce
HAYIR TABİ Kİ.. Bu soruya evet diyen arkadaşların gözlükçü olduğundan süphe duyuyorum. Siz mücadele edeceksiniz diye arada biz neden feragat ediyoruz. Son 3 yıldır fiyat listesi. gec basılıyor elimizden liste olmuyor son fiyat listesini kullanan ne gördüm ne duydum boşuna masraf yapmışsınız..
Avatar
Raşit - 4 yıl önce
Aynı özveriyi sizlerden de bekliyoruz sizlerde kârlılığınızdan feragat edin birlikte taşın altına elimizi sokalım
Avatar
Şenol çiftçi - 4 yıl önce
Tabiki hayır. Bu listeyi hala sürdürülebilir olacağını nasıl düşünebilir siniz. Burada optikçi be kazanıyor nasıl varlığını sürdürecek. İsterseniz şöyle yapalım. Mücadele edeceğiz diye fiyat listesini daha da düşürelim ne dersiniz hatta bunu cam çerçeve ve güneş gözlüğünde de yapalım. Hemen hemen hepsi internette satılıyor. Bakalım kim kazanacak. Müşteri mi Evet tedarikçi öi Evet müessese HAYIR. yahu bırakın artık bu bizden başka herkese yarıyor. Müessese eninde sonunda kendi balığını kendi tutacak, bunu öğrenecek, öğrenmesi lazım. Yapamayanda lütfen bıraksın. Lütfen sizde fiyatla kolay ama kazancı zayıf satışlara destek vererek satabilme yeteneklerini köreltmeyin. Aynı zaman sizin bu satış sisteminize uymayan bayilerinizle uymaya mecbur edilmek istenen bizlerle büyük sıkıntı doğuruyor. Uzun vadede sektöre bizlere güveni zayıflatıyor. Bunun orjininde ve müsebbibi istemezsiniz sanırım...
Avatar
Mehmet SEÇKİN - 4 yıl önce
HAYIR