Opak Lens Maske Satışı Konusunda Cimer'e Başvurdu

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi – CİMER’e faks yolu ile başvurumuzu yaptık. "

Opak Lens Maske Satışı Konusunda Cimer'e Başvurdu
24 Haziran 2020 Çarşamba 16:49

OPTİK SEKTÖRÜNE ÖNEMLİ DUYURU
MASKE SATIŞI KONUSUNDAKİ İZİN İÇİN
OPAK LENS ŞİMDİ DE CİMER’E BAŞVURDU!

Pandeminin yoğun olduğu evde kalma döneminde koruyucu cerrahi maske satışlarına getirilen kısıtlamanın kaldırılacağının bildirilmesinin ardından, Opak Lens 8 Mayıs 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na başvuruda bulunarak optisyenlik müesseselerinde koruyucu maske satışına izin verilmesi talebini iletmişti ve ardından kurum da ret cevabı vermişti.

Bununla ilgili olarak Opak Lens, bugün yeni bir girişimde bulunarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi-CİMER’e bu izin talebini iletmek üzere yeni bir başvuruda bulundu.

Bununla ilgili Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı H. Erol Harbi Optik Gazete’ye şu bilgileri aktardı:

“Biz Opak Lens ve şirketler grubu olarak pandeminin ilk günlerinden itibaren hem kendi şirket çalışanlarımızı, hem de sektörümüzü bu zorlu zamandan daha sağlıklı ve daha güçlü çıkarmak için sürekli neler yapabileceğimizi düşündük ve devlet teşviklerinden yararlanmadan, şirketlerimizin imkanları çerçevesinde cerrahi maske üretim tesisi kurduk.

Optisyenlik müesseselerinin koruyucu cerrahi maske satmasının sağlayacağı faydaları birçok defalar anlattım. Bunları Optik Gazete’de bulabilirsiniz. Bu fikrimize farklı görüşler geldi. Ancak sevindirici olan koruyucu cerrahi maske satışının optisyenlik müesseselerine katkı sağlayacağına inananlar daha fazlaydı.

Biz bu konuda zaten hemen harekete geçerek Opak Lens olarak 8 Mayıs’ta Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu’na satış izni için başvuruda bulunmuştuk. 1 ay sonra ret cevabı geldi. Açıkçası cevap bize çok tatmin edici gelmedi. Parfümeri ve makyaj malzemeleri satan işletmelerde, hatta marketlerde bile satılan koruyucu maskelerin, yalnızca eczanelerde satışının yapılabileceği gerekçesi bizi şaşırttı. Ayrıca ret yazısında optisyenlik müesseselerinin satışını üstlendiği optik ürünlerin kanunen belirlendiği bilgisi veriliyor ki, bizim talebimiz zaten kanunu değiştirmek değildi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu en azından pandemi boyunca optisyenlik müesseselerine de koruyucu cerrahi maske satışı iznini veren bir yazı yayınlayarak bu işlemi hemen başlatabilir diye düşünmüştük.

Geldiğimiz noktada normalleşme süreci kapsamında maske ihtiyacı hala yoğun bir şekilde sürüyor ve bu ihtiyaç uzun süre daha devam edeceğe benzer. Biz hala optisyenlik müesseselerine de bu satış izninin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle bu sabah Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi – CİMER’e faks yolu ile başvurumuzu yaptık. Eklerine daha önceki başvurumuzu ve aldığımız ret cevabını da ekledik.

CİMER başvuruları kişisel olarak yalnızca internet üzerinden yapılabiliyor. Ancak işletmeler faks yolu ile de taleplerini iletebiliyorlar. Bu konuda Opak Lens’in bu girişimini desteklemek ve talebin önemini vurgulamak üzere optisyenlik müesseseleri koruyucu cerrahi maske satışlarının iznini almak üzere CİMER’e 0312-473 64 72 numaralı faks üzerinden talepte bulunabilirler. Ayrıca internet üzerinden de yazarak başvuru yapabilirler. Bu konunun ivedilikle çözülmesini umarak biz her zaman olduğu gibi, elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Erol Harbi’nin açıklamalarında belirttiği Opak Lens’in başvurularına ilişkin yazışmaları aşağıda görebilirsiniz.

Ayrıca optisyenlik müesseselerinin koruyucu maske satışına izin verilmesinin sağlayacağı faydalara ilişkin daha önce yayınlanan yazılara da aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na maske satışı konusunda yazılan dilekçe

TİTCK dan Gelen Cevap


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sibel çelik - 4 yıl önce
Bizler. Bu Sağlık sektöründe var olma savaşı veriyorsak ,elbette bizler bu Pandrmi döneminde MASKE satabilmeliyiz.