Koruyucu Maske Optik Mağazalarda Satılsın

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne, Optik Sektörüne ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na Çağrı: Optisyenlik Müesseselerinde Koruyucu Maske Satışı Başlatalım

Koruyucu Maske Optik Mağazalarda Satılsın
05 Mayıs 2020 Salı 16:48

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne, Optik Sektörüne ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na Çağrı
Optisyenlik Müesseselerinde
Koruyucu Maske Satışı Başlatalım

Saygıdeğer Meslektaşlarım,

Dün (4 Mayıs 2020) yapılan kabine görüşmesinin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız normalleşme sürecinin başlamasına ilişkin müjdeyi verdi ve bu kapsamdaki yeni gelişmelerden biri olarak da koruyucu maske satışına izin verileceğini bildirdi. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama şöyledir:

“Normalleşme sürecinin bir parçası olarak bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske ve bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz. Maske türlerine göre bir üst fiyat belirleyerek, halkımızı mağdur edebilecek girişimlerin de önünü keseceğiz.”

Koruyucu maskenin satış izni, kesinlikle normalleşme sürecine daha hızlı girmemizi sağlayacak olan ve halkımızı rahatlatan bir uygulama olacaktır inancındayım.

Bu nedenle Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne ve sektörümüze hemen bu konuda yapılanmak üzere girişimde bulunma çağrısı yapıyorum.

Virüsten korunmak için kullanılan maskelerin satışı için optik sektörü olarak hemen gereken çalışmaları başlatmamızın birçok yönden önemli olduğunu düşünüyorum. Optisyenlik müesseselerinin maske satışını üstlenmesi, hem halkımıza, hem de sektörümüze karşılıklı kazanç sağlayacaktır görüşündeyim.

  • SAĞLIK YÖNÜNDEN ÖNEMİ
    Optik sektörü bir sağlık sektörüdür. Dolayısıyla sağlık meslek mensubu olan optisyen ve gözlükçülerin bu çalışmada yer alması son derece uygundur. Çünkü bu ürünün satışı sağlık unsuruna özen göstererek yapılmalıdır.
    • Optik mağazaların ürün gamı kısıtlı olduğu için çok çeşitli ürünlerin satıldığı market ya da bakkallara olduğu kadar çok giriş çıkış yapılmaz. Sadece optik ürün ve koruyucu maske ihtiyacında olan kişiler gireceğinden hijyen olasılığı çok yüksektir.
    • Sağlık mensubu olan optisyen ve gözlükçüler tarafından yönetildiği için optik mağazalar ürünün satışı sırasında uygulanacak hijyenik koşulları eczanelerden sonra en doğru şekilde sağlayabilecek sağlık kurumlarıdır.
    • Optisyen ve gözlükçüler sadece koruyucu maske satmaz, maske kullanımı ve virüsten korunma konusunda kullanıcıların sorularına cevap verebilir ve onları doğru yönlendirebilirler.
  • DAYANIŞMA YÖNÜNDEN ÖNEMİ
    Doğal olarak yukarıdaki noktalara dikkat eden kullanıcılar ürünü market ya da bakkallar yerine öncelikli olarak eczanelerden almayı tercih edeceklerdir. Bu nedenle eczanelerin sosyal izolasyon anlamında yükünü azaltmak ve ana işleri olan ilaç temini kısmına daha fazla odaklanmalarını sağlamak üzere optik sektörünün bu işi üstlenmesi virüse karşı dayanışma kapsamında önem arz etmektedir.
  • EKONOMİK GELİR YÖNÜNDEN ÖNEMİ
    Ülkemizin tüm iş alanlarında olduğu gibi biz de optik sektörü olarak bu Covid-19 virüs salgınından önemli bir ekonomik darbe almış durumdayız. Birçok optisyenlik müessesesi bu süreçte mağazalarını kapatıp beklemeye geçtiler, bir kısmı ise mağazalarını açtıkları halde gelir üretemediler. Sabit giderlerimiz ise aynen varlığını sürdürmeye devam ediyor.

    Bu noktada “koruyucu maskenin gelirinden ne olacak ki?” diye düşünmek en yanlış yaklaşım olur kanaatındayım.

    Öncelikle bu çağrımı sağlık ve dayanışma yönünden koruyucu maske satışının bize düşen bir görev olduğunu düşünerek yapıyorum.

    İşin ekonomik tarafında ise şahsen bereketin her zaman hareketten kaynaklandığına kalben inanırım. Evren hareketi alkışlar.

    Geliri çok düşük olsa da, mağazamıza giren kişi sayısını arttırabiliriz. Mağazamıza giren her kişi merak edip başka bir ürünü sorabilir. O geliri küçük olan koruyucu maske çapraz satış olanakları yaratabilir, büyük bir satışa dönüşebilir. Mağazamıza girip koruyucu maske alan kişi bizden ve tavrımızdan etkilendiği için bugün sadece aklına kaydeder, yarın müşterimiz olur.

    Yeter ki biz orada olalım, görev üstlenelim, hareket edelim.

İşte yukarıda sıraladığım bu unsurların ışığında Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ni göreve davet ediyorum. Siz saygıdeğer meslektaşlarımı da bu konuda birlik olmaya ve konuya gereken önemi vererek desteklemeye çağırıyorum.

Gerekirse Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu ile yapılacak görüşmelerde, üretici kimliğim ile bizzat destek vermeye hazırım.

Normalleşme sürecine yapacağımız her destek bizi içinde bulunduğumuz durumdan daha hızlı şekilde çıkaracaktır. Sektör olarak bu konuda birliğimiz de bizi hep ileriye taşıyacaktır. Birlikte daha iyiyi başarabileceğimiz günleri umutla bekliyor, hepinize sağlıklı günler diliyorum.

Saygılarımla,

H. Erol Harbi
Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Engin vural - 4 yıl önce
Her işi meslekteki her sorunu hallettik. Angarya hizmetler kaldı. Onuda yapalım. Daha devletin gözlüğün tamamını ödemediğini 10 yıl sonra yeni yeni anlatmışken 10 yılda maske ödemediğini anlatmakla ugraşalım.
Avatar
İkizler optik Onur Agıç - 4 yıl önce
Doğru buluyorum bir önce bu durumu kendi lehimize çevirebiliriz.müşteri potonsiyemiz çok yükselecektir
Avatar
Arti Eksi̇ - 4 yıl önce
erol bey ulusal bir kanalda haber yaptırın bu konuyu.dogru bir tesbitte bulunmuşsunuz.sonuçta gözlükçülerde bir sağlık hizmet sunucusudur.
Avatar
Ferhat sayım - 4 yıl önce
Peki koruyucu maskeler kimden alınsın???????