Opak Lens COVID-19 Önlemlerini Açıkladı

Opak Lens, COVID-19 virüs yayılımına önlem almak nedeniyle geçici bir süre için yeni bir çalışma düzenine geçtiklerini bildirdi.

Opak Lens COVID-19 Önlemlerini Açıkladı
19 Mart 2020 Perşembe 14:44

Opak Lens
COVID-19 Önlemleri Kapsamında
Yeni Bir Çalışma Düzenine Geçiyor

ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI”

Opak Lens, COVID-19 virüs yayılımına önlem almak ve çalışan personelin moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla, geçici bir süre için, yeni bir çalışma düzenine geçtiklerini bildirdi.

Bu konuyla ilgili olarak Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı H. Erol Harbi’den tüm personele yapılan duyuruya göre, uygulama 20 Mart 2020’de başlayacak ve bitiş tarihi sonradan ilan edilecek.

Opak Lens ve grup şirketlerinin yeni çalışma düzenine ilişkin tüm personele yapılan duyurunun özet metnini aşağıda okuyabilirsiniz.

“Yönetim Kurulu’muzun aldığı kararlar neticesinde Opak Lens çalışma sisteminde bazı değişiklikler yapılacaktır. Aşağıda sıralanan kararlar 20 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Yeniden önceki düzene geçme konusundaki tarih daha sonra bildirilecektir.

Bu kararlar alınırken aşağıda verilen temel durumlar göz önüne alınmıştır:

  • Covid-19 mücadelesinde en önemli korunma yöntemi Dünya Sağlık Örgütü tarafından kişisel hijyen ve sosyal mesafelendirme olarak duyurulmuştur.
  • Covid-19 virüsünün en önemli etkisi ciddi fiziki sağlık problemleri yaratmasıdır. Bu sorunu bir süredir yaşamakta olan ülkelerde sosyal mesafelendirmenin fiziki sağlık problemlerine iyi gelirken, kişilerin morallerinin bozulmasına ve güven duygularının zedelenmesine neden olduğu görülmektedir. Yönetim Kurulumuz sosyal mesafelendirmeye katkıda bulunacak kararları alırken, bir taraftan da şirket çalışanlarımızın işlerine devam etmek suretiyle, morallerini yüksek tutacak şekilde uygulama yapmaya özen göstermiştir.
  1. 20 Mart 2020 tarihinden başlayarak mesai saatlerimiz Pazartesi-Cuma günleri arasında 12:00-17:00 olacak şekilde düzenlenmiştir. Cumartesi günlerinde de çalışılmayacaktır. Yeniden önceki düzene geçme konusundaki tarih daha sonra bildirilecektir. Bildiğiniz gibi şirketimizde 500’ü aşkın çalışan bulunmaktadır. Bu saatler, özellikle toplu taşıma kullanan çalışanlarımızın, yoğun olan saatlerden farklı saatlerde yolculuk etmesini sağlamak için belirlenmiştir. Şirketimiz bu uygulama ile ciro kaybını göze alarak, "önce insan sağlığı" düsturu ile hem kendi çalışanlarımızın sağlığını azami derecede korumayı, hem de onların dolaşımından kaynaklanan riski en aza indirmeyi hedeflemiştir.
  2. Bu süre zarfında tüm çalışanlarımız belirtilen saatler içinde işlerini maksimum ciddiyet, özen ve hassasiyet içinde ve her zaman olduğu gibi müşterilerimize en kaliteli şekilde hizmet verecek şekilde sürdürmeye devam edeceklerdir.
  3. Tüm satış temsilcilerimiz hizmet verdiğimiz müşterilerimizle görüşmelerine telefonla devam edeceklerdir. Bu dönemde rutin müşteri ziyaretleri yapılmayacaktır. Satış temsilcileri arayan müşterilerine her zaman telefonla cevap verir durumda olacaklardır.
  4. İstanbul Kavacık’taki merkez binadan kurye ve kargo servisi yalnızca saat 16:30 olmak üzere, tek kerede yapılacaktır. Bu saat bölgelere göre farklılık gösterebilir.

Bu dönemde kişisel sağlığımıza ve sosyal mesafelendirmeye maksimum önemi vererek; çalışmaya, üretmeye, hizmet sunmaya devam edeceğiz.

Bu hem tüm çalışanlarımızın moralini sağlam tutmaya, hem de bu süre zarfında verimliliğimizi olabildiğince yüksek tutarak kendimize, ülkemize ve dünyamıza karşı sorumluluklarımızı elimizden geldiğince yerine getirmeye yarayacaktır.

Ülkece ve tüm dünya vatandaşları olarak bilinçli ve özverili davranarak bu salgının üstesinden geleceğimize eminiz. Tüm çalışanlarımızın da bu bilinçle, her zaman morallerini yüksek tutarak, gerekli tüm bireysel önlemleri alarak önce kişisel sağlıklarını koruyup, sonra da sosyal mesafelendirmeye azami dikkat göstererek hareket etmelerini önemle rica ederiz.

H. Erol Harbi
Yönetim Kurulu Başkanı
Opak Lens”

Opak Lens, bu dönem içinde bilgi almak isteyen sektör mensuplarının sorularını bağlı bulundukları Satış Temsilcilerine yöneltebileceklerini ya da [email protected] adresine mail ile iletebileceklerini ve en kısa zamanda kendilerine cevap verileceğini bildirdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdar İZBUDAK - 4 yıl önce
Bu çalışma 10 ile 17 arasında olsa nasıl olurdu ? Biz müşteriyi anında hizmet veremeyiz . Peki senet ödemelerini de öteleyebilir miyiz ? Selamlar