Oda Kayıtları Öncesi İstişare Toplantısı

Genç Optisyenler adıyla bilinen Optisyen.com Ekibi farklı bölgelerden optisyen ve gözlükçülerin katılımıyla acil bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Oda Kayıtları Öncesi İstişare Toplantısı
12 Eylül 2019 Perşembe 13:56

Oda Kayıtları Öncesi İstişare Toplantısı

Optik Sektörünün uzun yıllardır çaba sarf ettiği ve gerçekleşmesi için beklediği Türk Optisyen ve Gözlükçüler Birliği ile ülke genelinde 20 İlde kurulması kararlaştırılan Optisyen ve Gözlükçüler Odalarının faaliyete başlamasıyla birlikte tüm sektörün dikkati buraya çevrildi.

11 Eylül 2019 Çarşamba günü, konuyla ilgili gündeme gelen gelişmeleri gözden geçirmek ve değerlendirmek üzere sektörümüzde Genç Optisyenler adıyla bilinen Optisyen.com Ekibi de farklı bölgelerden optisyen ve gözlükçülerin katılımıyla acil bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Türk Optisyen ve Gözlükçüler Birliği yönetiminde son zamanlarda var olduğu anlaşılan ve geçtiğimiz günlerde sektör haber portallarına yansıyarak tüm sektörün dikkatini çeken fikir ayrılıkları ve çatışmaların da üzerinde duruldu. Yıllardır kısır döngü içinde devam eden konuların Oda ve Birlik faaliyetleri içinde çözülmesi amaçlanırken, tam tersine bir durumun yaşanması üzerine gerçekleştirilen bu toplantıda sektöre yeni ve taze bir bakış açısı ile dinamizm getirmenin elzem olduğu konusunda görüş birliğine varıldı. Odaların kurulması ile sektör sorunlarına getirilmesi düşünülen çözümlerin kapsamlı bir şekilde görüşülüp tartışıldığı toplantıda, İstanbul ile birlikte birçok il için yapılacak Oda Başkanı seçimlerinde alternatif ve iddialı adaylar çıkarılması kararlaştırıldı.

Toplantıda ;

  • Son günlerde optik haber sitelerinde yayınlanan Birlik Başkanının ihanet iddası, birlik yönetimi tarafından karşılıklı açılmış davalar, birlik yönetiminden istifa edenler gibi konular  değerlendirildi.
  • Optisyenlere özel ilki İstanbul’da başlatılması düşünülen, üniversitelerle ortak eğitim organizasyonları tamamlandı.
  •  İstanbul başta olmak üzere birçok ilimizde sektörün yeni, genç ve dinamik yönetici adaylarına olan gereksinimleri tartışıldı.
  • Yaklaşık 80 gün sonra yapılması planlanan ve optisyen/gözlükçülerin oylarıyla seçilecek olan  İstanbul Gözlükçüler ve Optisyenler Odası Başkanlık seçimleri için Aday Çıkarılmasına karar verildi.

İstişare toplantısına şu isimler katıldı:

Öğr.Gör. Optisyen Tolga KAYA  (İstanbul)

Öğr.Gör. Optisyen Selahattin BARAN  (Ankara)

Optisyen Durmuş BEKDEMİR  (Kocaeli)

Optisyen Türker ÇEVİK  (Ankara)

Optisyen Cenk GÜLTEKİN (Ankara)

Optisyen İsmail UYAR (Yozgat)

Optisyen Hamit EFENDİOĞLU (Balıkesir)

Gözlükçü Teoman KÜÇÜK (İstanbul)

Gözlükçü Onur YAHŞİ (İstanbul)

Gözlükçü Murat AKIN (İstanbul)

Optisyen Yavuz ATUĞ  (İstanbul)

Optisyen Ali Osman AKTAY (İstanbul)

Optisyen Ali ATAY  (İstanbul)

Optisyen Emrah KALENDER (İstanbul)

Optisyen Ayhan DEMİRCAN (İstanbul)


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turhan Bakırel - 5 yıl önce
Toplantınız hayırlı olsun
Avatar
Cenk gültekin - 5 yıl önce
Teşekkür ederiz